Zuurkoolsalade met ananas


Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  •  200 gr verse zuurkool
  • 75 gr wortel
  • 75 gr paprika
  • 150 gr verse ananas
  • 125 gr appel
  • 2 el crème fraiche
  • scheut extra vierge olijfolie
  • peterselie
  • 50 gr walnoten

Bereiding

  1. Snijd de zuurkool fijn en de wortel, paprika, ananas en appel in stukjes.
  2. Doe alle gesneden ingrediënten in een schaal en voeg hier de crème fraiche, olijfolie en peterselie aan toe.
  3. Meng alles door elkaar en garneer het geheel met walnoten.

 Super makkelijk en erg lekker!

Tips

  • Indien je de zuurkool te zuur vindt kun je deze eerst spoelen met water
  • Deze salade is het lekkerste met verse ananas. Gebruik je voor de snelheid ananas uit blik neem dan altijd ananas op sap en niet op siroop, want die bevat veel meer suikers.