Je hebt af en toe heus wel eens een kwaaltje, maar voelt je verder best gezond. Toch zou je wel eens willen laten onderzoeken hoe het er nu eigenlijk echt voor staat in je darmen en/of een aantal belangrijke vitaminen en mineralen in je bloed wel op peil zijn. Dankzij mijn contacten met diverse Nederlandse en Duitse laboratoria kan ik je hierbij helpen. Ik heb hiervoor volgende basispakketten samengesteld

  • de spijsverterings- en darmgezondheidscheck
  • de vitaminen en mineralen check

Beide licht ik hieronder verder toe.

DE SPIJSVERTERINGS EN DARMGEZONDHEIDSCHECK

Dit betreft een ontlastingsonderzoek, waarbij het functioneren van je spijsvertering, de gezondheid van je dikke darmflora en de immunologische activiteit in je dikke darm globaal in kaart worden gebracht.

 

Dit onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het Duitse laboratorium Biovis, resulteert in een uitgebreide analyse (zie de download hieronder voor een voorbeeld) die ik tijdens een consult van ongeveer 1 uur zal toelichten. Mocht er sprake zijn van een lichte onbalans dan zal ik je meteen wat voedings- en leefstijl adviezen geven die je kunt inzetten om je lichaam te ondersteunen bij het herstellen van de onbalans. Blijkt er sprake te zijn van een serieuzere verstoring, dan kunnen we als je dat wilt een behandeltraject starten. Mijn advies is namelijk om in zo’n geval niet af te wachten tot de onbalans zo groot is dat je serieuze gezondheidsklachten krijgt, maar de balans preventief te herstellen.

Download
Voorbeeld ontlastingsonderzoek - Biovis.
Adobe Acrobat document 468.9 KB

Je darmen zijn de poort tot je lichaam. Ze zorgen onder andere dat waardevolle voedingsstoffen uit je eten en drinken worden opgenomen en dat schadelijke (afval)stoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Maar, als dit systeem niet goed meer werkt, dan ontstaan op den duur vaak tekorten aan de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je gezond te houden. Daarnaast zullen niet-afgevoerde schadelijke (afval)stoffen zich ophopen en dit samen is hèt recept voor de meest uiteenlopende chronische klachten: huidziekten, gewrichtsproblemen, neurologische aandoeningen, gewichtsproblematiek, vermoeidheid, ontstekingen, slaap-, emotionele, mentale en gedragsproblemen, etc. Bij al deze klachten is vaak sprake van onbalans in de darmen (soms zelfs zonder duidelijke darmklachten). 

 

De kosten voor dit ontlastingsonderzoek bedragen €210,- en betaal je rechtstreeks aan Biovis.

 

De kosten voor het consult waarin ik de uitgebreide analyse zal toelichten bedragen €90,- per uur. Maar, wanneer je besluit om naar aanleiding van de onderzoeksresultaten met één van mijn behandeltrajecten te starten, dan wordt dit consult als het eerste consult van je behandeltraject gerekend en valt het binnen de (voordeligere) pakketprijs van het betreffende traject.

Wil je graag meer weten over het functioneren van je spijsvertering, de gezondheid van je dikke darmflora en de immunologische activiteit in je dikke darm? Vul dan (via de bovenstaande knop) mijn contactformulier in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een gratis en geheel vrijblijvende telefonische kennismaking te plannen.