De maag-darm-leverarts adviseerde mij om gewoon dagelijks een laxeermiddel TE gebruiken, maar ik vond dat helemaal niet zo gewoon!

Op mijn 25e raakte ik tijdens een vakantie in Egypte zo erg aan de diarree, dat ik de hele week op het toilet heb doorgebracht. Eenmaal thuis schoot de balans de andere kant op. Ik kreeg last van obstipatie, waardoor poepen een uiterst pijnlijke bedoeling werd. Daarnaast had ik regelmatig last van een opgeblazen gevoel, borrelende buik, etc. Mijn darmen bepaalden ieder dag opnieuw hoe ik mij voelde en hoeveel energie ik had.

 

Via de huisarts kwam ik bij de maag-darm-lever arts terecht en deze concludeerde, toen de nodige medische onderzoeken geen afwijkingen lieten zien, dat ik vermoedelijk een prikkelbare darm had met de neiging tot obstipatie. Het advies: gebruik maar gewoon dagelijks een laxeermiddel.

 

Ik vond het helemaal niet gewoon om iedere dag een laxeermiddel te gebruiken. Vóór mijn 25e had ik een prima stoelgang en het frustreerde me enorm dat mijn lijf me zo in de steek liet! Het bizarre is dat ik niet inzag dat mijn klachten eigenlijk signalen waren. Signalen waarmee mijn lichaam aangaf dat het uit balans was en mijn hulp nodig had om deze te herstellen. Ik had notabene Medische biologie gestudeerd! Maar goed, dat ‘kwartje’ viel pas tijdens een opleiding tot orthomoleculair therapeut. Hier leerde ik namelijk waardoor je darmen uit balans raken en hoe je je lichaam op een natuurlijke manier kunt ondersteunen bij het herstel. Geïnspireerd ging ik aan de slag met alles wat ik had geleerd. Niet in één keer, maar stap voor stap, op mijn eigen tempo en met vallen en opstaan. En geloof mij, veel van die stappen lagen niet bepaald binnen mijn comfortzone!

 

Inmiddels is er veel veranderd! Ik weet wat mijn darmen wel en niet fijn vinden, op welk voedsel ze dol zijn en waarmee ze moeite hebben als ik er te veel van eet, etc. Door hier (zonder ook maar iets tekort te komen) rekening mee te houden in mijn voeding en leefstijl is er rust ontstaan in mijn buik. En raken mijn darmen toch een keer van slag, dan weet ik hoe ik ze natuurlijk en effectief kan ondersteunen om de balans weer snel te herstellen. Wat helemaal fijn is, is dat met de rust in mijn darmen ook allerlei andere (achteraf aan mijn darmen gerelateerde) klachten zijn verminderd of opgelost. Zo heerst er meer rust in mijn hele lijf en kan ik optimaal genieten van het leven!

Mijn visie op het aanpakken van GEZONDHEIDSKLACHTEN

Als je beter begrijpt hoe je lichaam werkt, wat het uit balans brengt en wat er nodig is om dit op een natuurlijke manier te herstellen, dan wordt het makkelijker om je voeding en leefstijl hierop af te stemmen. Maar, weten hoe het werkt brengt nog geen rust in je lichaam. Daarvoor moet je toch echt in actie komen en ermee aan de slag gaan! 

Wat je over mij moet weten

Ik ben een kruising tussen een therapeut en biologie juf, want ik kan vol passie vertellen over hoe briljant ons lichaam in elkaar steekt en werkt. Mijn antwoorden en adviezen zijn zelden kort en compact en als beelddenker teken ik het meestal ook nog even uit. Meten is weten en daarom maak ik graag gebruik van (laboratorium)onderzoek, maar als een uitslag geen afwijkingen laten zien betekent dit niet dat er niets aan de hand is. Zeker bij chronische klachten, heb ik een beter gevoel bij Moeder Natuur dan bij de farmaceutische industrie. Hiermee zeg ik niet dat ik tegen synthetische medicijnen ben, maar wel dat ik de voorkeur geef aan natuurlijke oplossingen. Waar ik niets mee kan is mensen die geloven dat gezondheid een kwestie van geluk of pech is en ze hier zelf geen invloed op hebben. 

Als je mij goed kent, dan weet je dat …

  • ik een echt plattelandsmeisje ben met een diepe bewondering voor hoe briljant de natuur in elkaar steekt en werkt
  • mijn hoofd het nog te vaak wint van mijn hart en intuïtie, maar dit gelukkig met de (levens)jaren beter wordt ❤️
  • ik ooit uit praktisch oogpunt ben gaan samenwonen met mijn zus Ina en ons dit tot op de dag van vandaag prima bevalt (zij doet de was, ik strijk, zij doet de boodschappen, ik stofzuig, …) 🍀
  • ik bij veel activiteiten de leiding neem, maar bij koken en bakken liever de souschef ben (gelukkig vindt Ina het fijn om chef te zijn 😉)
  • mijn dyslexie mij er niet van weerhoudt om veel te lezen en schrijven (het gaat alleen gruwelijk langzaam en ik maak vaak taalfouten)
  • ik, net als mijn ouders van 70+, een achteruitkijkspiegel op mijn fiets heb, omdat dit veiliger voelt (een fietshelm is nog net iets te ver buiten mijn comfortzone 😊)
  • het moment dat ik ga mediteren nog niet is aangebroken en dat is oké

Durf jij een kennismaking aan?

Denk je dat ik je kan helpen om rust in je darmen te creëren? Vul dan (via de bovenstaande knop) mijn contactformulier in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een gratis en geheel vrijblijvende telefonische kennismaking te plannen.