Rodekoolschotel met appel en rozijnen


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 200 gr pastinaak
  • 150 gr wortel
  • 250 gr rodekool
  • 75 gr ui
  • (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 tl kaneel
  • kruidnagelpoeder en zwarte peper naar smaak
  • 200 gr appel
  • 50 gr rozijnen
  • eventueel 3 eetlepels kwark

Bereiding

  1. Snij de pastinaak en wortel in blokjes, de rodekool in reepjes en de ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm kokosolie, roomboter of ghee in een roerbakpan en stoof hierin met een beetje water de groenten op lage temperatuur en met de deksel op de pan. Voeg halverwege de kruiden en knoflook toe.
  3. Voeg als de groenten bijna gaar zijn de appel en rozijnen toe. Indien gewenst kun je nog een aantal eetlepels kwark toevoegen.
  4. Laat verder garen en eet smakelijk!

 Tip: Het is lekker als de rodekool nog een beetje een bite heeft en niet te gaar is.