Quinoasalade met rode kool


Zoek de salade! 😉

Voor de foto was het natuurlijk leuker geweest als ik mij een beetje had ingehouden met de kiemgroenten, maar toen ik me dat realiseerde had ik er al een flinke handvol opgegooid. Hoe dan ook, bij mij gaat het erom dat het voedzaam en lekker is en dat is deze salade zeker!

Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 100 gr doperwten
  • 100 gr gekookte quinoa
  • 100 gr (biologische) kippendijfilet
  • kipkruiden zonder zout*
  • beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • 125 gr wortel
  • 175 gr rode kool
  • 50 gr lente-ui
  • 30 gr kiemgroenten
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1/4 citroen
  • 1 el sesamzaad
  • 25 gr gehakte amandelen

 * het merk Euroma heeft handige zoutvrije kruidenmixen

Bereiding

  1. Kook de doperwten beetgaar en quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bak de kippendijfilet met de kipkruiden in een beetje kokosvet of ghee.
  3. Laat alles afkoelen.
  4. Snijd de wortel en rode kool fijn en de lente-ui in ringen.
  5. Doe alle gesneden ingrediënten in een schaal en voeg de quinoa, doperwten, kip, olijfolie en het sap van de citroen toe.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel andere kruiden en specerijen die je lekker vindt.
  7. Schep de salade op je bord en garneer het geheel met kiemgroenten, sesamzaad en amandelen.

Eet smakelijk!

Variatietip

Heb je een vega-dag, dan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld feta.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03