Spinazietortilla met asperges en makreel


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 250 gr asperges
  • 250 gr verse spinazie
  • 75 gr rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • (zuivere) kokosolie
  • 3 (biologische) eieren
  • 50 gr crème fraiche
  • verse kruiden, kurkuma longa en zwarte peper naar smaak
  • 200 gr gerookte makreel

 

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukjes, de spinazie grof en de rode ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en stoof hierin de asperges bijna gaar.
  3. Klop ondertussen de eieren en de crème fraiche los met een vork en meng hier de verse kruiden, kurkuma en zwarte peper doorheen.
  4. Voeg de spinazie, rode ui en knoflook toe aan de asperges en schep goed om.
  5. Giet het eimengsel eroverheen en laat de tortilla met de deksel op de pan garen.
  6. Verdeel de tortilla over twee borden en serveer met de gerookte makreel.

 Liever warme makreel? Verwarm de makreel dan in een koekenpan op laag vuur met een beetje water.

 

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03