Omelet kip Hawaï


Vroeger was ik fan van de pizza Hawaï, maar deze heb ik inmiddels vervangen door de veel voedzamere omelet kip Hawaï.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

 

Voor de omeletten:

  • 3 eieren (biologische of anders vrije uitloop)
  • zwarte peper
  • kurkuma longa
  • 150 gr witte kool
  • beetje roomboter, (zuivere) kokosolie of ghee

 

Voor de salade:

  • 175 gr kippendijfilet
  • kipkruiden* (zonder zout)
  • 75 gr rode paprika
  • 175 gr verse ananas
  • 50 gr lente-ui
  • 75 gr rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 75 gr mais
  • beetje roomboter, (zuivere) kokosolie of ghee
  • Mexicaanse kruiden* (zonder zout) of chilipoeder
  • koriander
  • sap van 1/3 citroen

* het merk Euroma heeft deze kruidenmix in een zoutvrije variant

Bereiding

  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes en bestrooi deze met kipkruiden. Snijd de paprika en ananas in stukjes, de lente en rode ui in ringen en de knoflook en rode peper fijn.  
  2. Klop de eieren met een vork los en meng hier zwarte peper en kurkuma doorheen.
  3. Snijd de witte kool zeer fijn en meng dit door het eimengsel.
  4. Verwarm roomboter in een hapjespan en bak hierin de kip op een lage temperatuur bijna gaar.
  5. Verwarm ondertussen ook roomboter in een koekenpan en bak, op een lage temperatuur, van het eimengsel twee omeletten.
  6. Voeg de groenten en kruiden toe aan de kip en laat deze enkele minuten met de deksel op de pan garen. Voeg als laatste de ananas en het sap van de citroen toe en verwarm het geheel goed door.
  7. Leg de omeletten op twee borden en verdeel het groente- en ananasmengsel erover.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03