Milde curry met zoete aardappel


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 150 gr gekookte kikkererwten
  • 300 gr sugar snaps of sperziebonen
  • 200 gr zoete aardappel
  • 150 gr (biologische) kippendijfilet
  • 75 gr rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • rode peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 0,5 el garam massala kruiden
  • 0,5 tl bonenkruid
  • koriander
  • 1/2 citroen
  •  beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee

Voorbereiding

  1. Laat de kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd, in een pan met water wellen.
  2. Giet de gewelde erwten af en spoel ze goed na.
  3. Kook de gewelde erwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
  4. Giet de gekookte erwten af en spoel ze opnieuw goed na.

Bereiding

  1. Maak de sugar snaps schoon en snij in stukjes.
  2. Was de zoete aardappel goed af en snij, met schil, in blokjes
  3. Snij tot slot de kip in blokjes en de rode ui, knoflook en rode peper fijn.
  4. Bak de kip met een deel van de kruiden in wat kokosolie zachtjes gaar. Haal de kip uit de pan en stoof hierin de sugar snaps en zoete aardappel op lage temperatuur en met de deksel op de pan bijna gaar.
  5. Voeg de ui, knoflook, rode peper, kokosmelk, citroensap en rest van de kruiden toe en laat op laag vuur verder garen.
  6. Voeg de kikkererwten en kip toe en verwarm nog even goed door op laag vuur.  
  7. Verdeel de curry over twee borden en garneer met de koriander.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03