(lunch voor 2 personen)
- 150 gr gekookte kikkererwten
- 150 gr gekookte quinoa
- 200 gr rode kool
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 125 gr avocado
- 75 gr feta
- 50 gr lente-ui
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- 1/3 citroen
- zwarte peper naar smaak
- 30 gr walnoten of mix van diverse pitten en zaden*
- Laat de gedroogde kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd (meestal zo’n 8 uur), wellen in een ruime hoeveelheid water.
- Giet de gewelde kikkererwten af en spoel ze goed na.
- Kook de gewelde kikkererwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
- Giet de gekookte kikkererwten af, spoel ze opnieuw goed na en laat ze afkoelen.
- Kook de quinoa en laat deze afkoelen.
- Snijd de rode kool, rode peper, knoflook, avocado en feta in blokjes en de lente-ui in ringen.
- Doe alle genoemde ingrediënten in een schaal en voeg ook de olijfolie en het sap van de citroen toe.
- Meng alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met zwarte peper.
- Schep de salade op je bord en garneer deze met de mix van pitten en zaden of walnoten
Eet smakelijk!
- Onze tuin staat op dit moment vol met postelein. Vandaar dat ik ook een handje postelein door de salade heb gemengd.
- Verlaag de hoeveelheid van alle ingrediënten en voeg in plaats daarvan stukjes appel toe.
- Gaar of stoof de rode kool vooraf een beetje.