Kikkererwtensalade met rode kool


Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 150 gr gekookte kikkererwten
  • 150 gr gekookte quinoa
  • 200 gr rode kool
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr avocado
  • 75 gr feta
  • 50 gr lente-ui
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1/3 citroen
  • zwarte peper naar smaak
  • 30 gr walnoten of mix van diverse pitten en zaden*

*   Hennepzaad, chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad, etc

Voorbereiding

  1. Laat de gedroogde kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd (meestal zo’n 8 uur), wellen in een ruime hoeveelheid water.
  2. Giet de gewelde kikkererwten af en spoel ze goed na.
  3. Kook de gewelde kikkererwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
  4. Giet de gekookte kikkererwten af, spoel ze opnieuw goed na en laat ze afkoelen.

Bereiding

  1. Kook de quinoa en laat deze afkoelen.
  2. Snijd de rode kool, rode peper, knoflook, avocado en feta in blokjes en de lente-ui in ringen.
  3. Doe alle genoemde ingrediënten in een schaal en voeg ook de olijfolie en het sap van de citroen toe.
  4. Meng alles goed door elkaar en breng het geheel op smaak met zwarte peper.
  5. Schep de salade op je bord en garneer deze met de mix van pitten en zaden of walnoten

Eet smakelijk!

Variatietips

  • Onze tuin staat op dit moment vol met postelein. Vandaar dat ik ook een handje postelein door de salade heb gemengd.
  • Verlaag de hoeveelheid van alle ingrediënten en voeg in plaats daarvan stukjes appel toe.
  • Gaar of stoof de rode kool vooraf een beetje. 

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03