Houmous met zongedroogde tomaten


Heerlijk op een zelfgebakken zadencracker of als dip met groenten zoals wortel, paprika en komkommer.

Maar verdund met water ook lekker als dressing door salades!

Ingrediënten

  • 225 gr gekookte kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 4 el rauwe extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • paprikapoeder
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • komijnpoeder
  • gedroogde basilicum
  • zongedroogde tomaten* naar eigen smaak
  • water

 *   de gedroogde variant en niet die op omega-6 rijke zonnebloemolie 

Voorbereiding

  1. Laat de gedroogde kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd (meestal zo’n 8 uur), wellen in een ruime hoeveelheid water.
  2. Giet de gewelde kikkererwten af en spoel ze goed na.
  3. Kook de gewelde kikkererwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
  4. Giet de gekookte kikkererwten af, spoel ze opnieuw goed na en laat ze afkoelen.

Bereiding

  1. Pureer de gekookte kikkererwten samen met de tahin, olijfolie, knoflook, een scheut water en het sap van de citroen met een staafmixer.
  2. Voeg de kruiden en in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaten toe.
  3. Voeg, als de houmous aan de droge kant is nog een extra scheut water toe.
  4. Meng alles goed door elkaar en breng het geheel, indien nodig, op smaak met extra kruiden.

Bon appetit

Tip

Met water kun je de houmous naar de gewenste smeuigheid brengen. Het is niet nodig om extra olijfolie toe te voegen.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03