(voor 2 personen)
- 200 gr zoete aardappel
- 175 gr chinese kool
- 175 gr paksoi
- 50 gr lente ui
- verse gember naar smaak
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr taugé
- beetje (zuivere) kokosolie of roomboter
- 200 gr wok garnalen
- 3 el kwark
- zwarte peper en kurkuma longa
- Was de zoete aardappel goed af en snijd deze met schil in blokjes.
- Snijd de chinese kool en paksoi in reepjes, de lente ui in ringen en de knoflook en gember fijn.
- Overgiet de taugé met kokend water en laat enkele minuten staan
- Verwarm kokosolie of roomboter in een roerbakpan en stoof hierin, met een scheut water, de zoete aardappel op lage temperatuur en de deksel op de pan.
- Voeg na circa 5 minuten de chinese kool, paksoi, verse gember en knoflook toe en stoof gaar.
- Roerbak ondertussen, op lage temperatuur, de garnalen in een aparte pan.
- Voeg 3 eetlepels kwark, de kruiden, lente ui en taugé toe aan de groenten en verwarm het geheel nog even goed door.
- Verdeel over twee borden en serveer met de garnalen.
Eet smakelijk!