Chinese kool met paksoi en garnalen


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 200 gr zoete aardappel
  • 175 gr chinese kool
  • 175 gr paksoi
  • 50 gr lente ui
  • verse gember naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr taugé
  • beetje (zuivere) kokosolie of roomboter
  • 200 gr wok garnalen
  • 3 el kwark
  • zwarte peper en kurkuma longa

Bereiding

  1. Was de zoete aardappel goed af en snijd deze met schil in blokjes.
  2. Snijd de chinese kool en paksoi in reepjes, de lente ui in ringen en de knoflook en gember fijn.
  3. Overgiet de taugé met kokend water en laat enkele minuten staan
  4. Verwarm kokosolie of roomboter in een roerbakpan en stoof hierin, met een scheut water, de zoete aardappel op lage temperatuur en de deksel op de pan.
  5. Voeg na circa 5 minuten de chinese kool, paksoi, verse gember en knoflook toe en stoof gaar.
  6. Roerbak ondertussen, op lage temperatuur, de garnalen in een aparte pan.
  7. Voeg 3 eetlepels kwark, de kruiden, lente ui en taugé toe aan de groenten en verwarm het geheel nog even goed door.
  8. Verdeel over twee borden en serveer met de garnalen.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03