Een lekkere en goed vullende bananenpannenkoek die in no time op je bord ligt!
Ingrediënten
(voor 2 pannenkoeken)
2 rijpe bananen
50 gr havervlokken of havermout
4 eieren
3 el verse volle melk
kaneel en speculaaskruiden naar smaak
beetje (zuivere) kokosolie
50 gr walnoten (ongebrand en ongezouten)
1 el kokosrasp
biologische honing
Bereiding
Doe 1,5 banaan en de havervlokken in een foodprocessor en pureer het tot een glad geheel.
Spatel de eieren, melk, kaneel en speculaaskruiden door de bananenpuree.
Verwarm in een koekenpan (23 cm), op lage temperatuur, kokosolie en schep hierin de helft van het beslag. Zelf heb ik 2 kleine koekenpannen, zodat ik ze tegelijk kan bakken.
Draai de pannenkoek, als de onderkant goudgeel gebakken is, om (ik laat hem meestal op een pannendeksel glijden en flip hem zo om in de pan).
Leg de pannenkoek, als ook de andere kant goudgeel is, op een bord en bekleed hem met de rest van de banaan, walnoten en kokosrasp. Druppel er tot slot een beetje honing overheen en bestrooi
naar smaak met nog wat extra kaneel.