Een gezond en vitaal leven is een ontdekkingsreis!

Dit is mijn motto

 

Opgroeiend in het tuincentrum van mijn ouders ontdekte ik de schoonheid van bloemen en planten. Op school kwam hier de fascinatie voor het menselijk lichaam bij. Dat ik Medische Biologie ging studeren verbaasde dan ook niemand. Hoewel ik mij, als meisje van het platteland, niet echt thuis voelde in het grote Amsterdam, vond ik de opleiding geweldig. Het is zo boeiend hoe complex en briljant ons lichaam in elkaar steekt en werkt. Eigenlijk is het een wonder dat zoveel mensen gezond zijn. Er kan namelijk oneindig veel misgaan in al die biochemische processen die je lichaam elke seconde van elke dag moet laten plaatsvinden om jou gezond te houden. Wat ik vooral interessant vond was hoe je de processen die niet soepel verlopen en tot problemen leiden, weer kunt herstellen. Ik wist het zeker, onderzoek naar medicijnen die zieke mensen weer gezond en vitaal konden maken, dàt was mijn passie.

 

Tijdens de opleiding ontdekte ik dat in de wereld van het wetenschappelijk onderzoek geld en macht vaak aan het ‘roer’ staan. Daarnaast zijn het langdurige trajecten waarvan zieke mensen, als het al lukt om iets medicinaals te ontwikkelen, pas jaren later de vruchten kunnen plukken. Tenminste als het farmaceutische bedrijf dat het medicijn produceert het voor een acceptabele prijs beschikbaar stelt en zorgverzekeraars het willen vergoeden. Aan het eind van mijn opleiding wist ik het zeker, dit was niet mijn wereld. Bovendien wilde ik nu mensen helpen, niet over 10 jaar.

 

Daar stond ik dan met mijn mooie titel, doctorandus in de Medische Biologie, maar ik had geen idee wat ik ermee moest. Gedesillusioneerd verliet ik Amsterdam, terug naar huis, terug naar het tuincentrum van mijn ouders. Dit wakkerde mijn liefde voor bloemen en planten weer aan en leidde ertoe dat ik samen met mijn broer en zus de uitdaging van het ondernemerschap aanging. Ik wist het zeker, dìt was mijn passie!

 

Ik geloof dat het leven komt zoals het bedoeld is (ook al begrijp ik er soms niets van). Zo kwam ik, na meer dan 10 jaar met veel liefde en plezier tussen de bloemen en planten te hebben gewerkt, in contact met een NLP-coach. Zij nodigde mij uit voor een informatieavond over Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Nieuwsgierig geworden meldde ik me aan voor een cursus. Hier raakte ik opnieuw gefascineerd door het menselijk lichaam. Dit keer vooral door de (onbewuste) mind en de invloed hiervan op onze gedragingen en lichamelijke en emotionele gezondheid. Ik volgde een reeks aan opleidingen op dit gebied en wist het zeker, dìt was mijn passie! In 2015 verruilde ik ons tuincentrum dan ook voor een eigen coachingspraktijk.

 

In de loop der jaren heb ik veel mensen mogen ondersteunen en daar haalde ik veel voldoening uit. Tegelijkertijd frustreerde het mij dat er ook mensen waren die ik niet verder kon helpen. Het leek wel of ik stukjes van de puzzel miste. Dit was het moment dat ik in aanraking kwam met de Orthomoleculaire geneeskunde en hierin leek alles samen te komen: het lichaam, de mind en emoties, bloemen en planten èn de biochemie van dit alles! Ik leerde dat ons lichaam meestal helemaal geen farmaceutische medicijnen nodig heeft om weer gezond te worden. Ons lichaam heeft namelijk een enorm zelfherstellend vermogen en kan zichzelf vaak weer gezond maken (kijk maar wat er gebeurt met een snee in je vinger of een schaafwond). Voorwaarde hierbij is dat wij ons lichaam van de daarvoor benodigde bouw-, brand, en hulpstoffen voorzien. Natuurlijke stoffen zoals Moeder Natuur ze heeft ontworpen en produceert in haar creaties, waaronder bloemen en planten. Als je goed kijkt is de natuur eigenlijk een hele grote apotheek vol met medicijnen! Daarnaast is het noodzakelijk dat we de natuurlijke omstandigheden creëren die ons lichaam nodig heeft voor dit zelfherstel. Had ik dit maar geweten toen ik Medische Biologie studeerde. Maar goed, het leven komt zoals het bedoeld is en kennelijk was dit het moment waarop de passie-stukjes van mijn levenspuzzel samen mochten komen.

 

Inmiddels is het me wel duidelijk dat het leven zich ontvouwt terwijl we het leven en daardoor valt er altijd iets nieuws te ontdekken. Niet alleen over je passie, maar ook over liefde, je gezondheid, je lichaam en geest, je angsten en verlangens, mensen om je heen, geluk, bloemen en planten, ….. over alles!

 

Ik vind het zeker niet altijd makkelijk en kan ook echt in de stress schieten, als het leven mij weer overvalt met iets waarop ik niet zat te wachten. Maar, ik blijf continu om mij heen kijken om te ontdekken wat er nog meer is en welke oplossingen mij kunnen helpen om ook door zo’n situatie weer goed heen te komen. Door deze aanpak heb ik inmiddels, naast een flinke dosis levenservaring, ook een behoorlijke hoeveelheid kennis verzameld over de werking van ons lichaam en hoe je het op een natuurlijke manier kunt ondersteunen als het uit balans is. Betekent dit dat ik nu iedereen kan helpen? Nee, daarvoor is ons lichaam en de natuur te complex en mijn leven te kort 😉.

 

Missie

Mijn missie is om mensen wie zich lichamelijk en/of mentaal uit balans voelen te ondersteunen op hun ontdekkingsreis naar meer natuurlijke vitaliteit en gezondheid.

 

Gezonde groet,

Maaike

Maaike Evertzen, coach en hypnotherapeut bij Doelgericht Coaching in Westendorp (gld)

Diploma's en certificaten

Medische Biologie

Universiteit van Amsterdam 

 

Immuno-microbioomXpert

Energetica Natura - BIOK

 

Orthomoleculair Therapeut (3 jaar)

Opleidingsinstituut voor Preventieve en Functionele Geneeskunde

 

Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur

Stichting Ortho Health Foundation

 

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Vos Training en Coaching en Havital 

 

Contextuele therapie - Poppetjesmethode

Vos Training en Coaching

 

MatriXmethode

Havital

 

Basisopleiding Hypnotherapie

Hypnose Instituut Nederland

 

Masterclass Pijnreductie

HypnoWorld

 

Integral Eye-Movement Therapy (IEMT)

Van der Voort Training

 

Metaphors of Movement

Andrew T. Austin

 

Reiki I

Sterk in Balans

 

En om het lijstje compleet te maken 😉

Management, Economie en Recht

Saxion Hogeschool Enschede


Mijn inspiratie