Geluk is een keuze!


Dit is mijn levensmotto

 

Toen ik op het voorgezet onderwijs mijn oma verloor aan kanker besloot ik om de wereld te gaan 'genezen' van kanker! Ik ging Medische Biologie studeren en raakte gefascineerd door de complexe werking van het menselijk lichaam en dan met name door wat daarbij allemaal 'mis' kan gaan. Gaande weg ontdekte ik echter dat wetenschappelijk onderzoek vooral bestaat uit erg lange trajecten en ik wilde juist op de korte termijn iets betekenen voor het welzijn van anderen!

 

Na het afronden van mijn studie besloot ik om een switch te maken naar het bedrijfsleven en de uitdaging van het ondernemerschap aan te gaan. Dit heb ik ruim 12,5 jaar met heel veel liefde en plezier gedaan, maar het verlangen om méér voor anderen te betekenen is nooit gedoofd! Eén van de leukste aspecten van mijn werk vond ik dan ook de verbondenheid met onder andere medewerkers en klanten.

 

Dankzij mijn werk werd ik mij ervan bewust dat ik goed kan luisteren en dat mijn betrokkenheid en inlevingsvermogen ertoe leiden dat mensen mij makkelijk in vertrouwen nemen. Ik ontdekte echter ook dat ik mensen, door afstand te nemen en nieuwsgierig te zijn naar hun wereldbeeld, verder kon helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het was dan ook met name wanneer ik op deze manier mocht bijdragen aan het welzijn en geluk van anderen dat ik helemaal in mijn element was!

 

In 2014 werd ik besmet met het NLP-virus (Neuro Linguïstisch Programmeren) en wist ik dat ik een nieuwe passie had gevonden! Ik ging me verdiepen in het brede scala aan communicatie en persoonlijke ontwikkelingstechnieken. Hierbij ontdekte ik onder andere dat ik mijn doelen beter kan bereiken door bewust te kijken naar mijn eigen emoties, gedachten en gedrag en deze daar waar nodig bij te sturen. Het resultaat was dat ik dichterbij mijzelf kwam en meer rust en balans voelde.

Dit vond ik zo gaaf dat ik het graag met anderen wilde delen en zo ontstond mijn wens om een eigen coachingspraktijk te starten. Dit doel bereikte ik in 2015, maar dat betekende niet dat ik klaar was. Ik voelde namelijk dat ik zelf nog niet volledig in mijn kracht stond, want er waren nog steeds belemmeringen waarmee ik wilde afrekenen. Toen kwam ik in aanraking met hypnose en dat bleek precies wat ik nodig had om meer in mijn kracht te komen en meer vrijheid te ervaren. Bovendien had ik hiermee meteen een mooie methode om ook mijn cliënten te ondersteunen in hun ontwikkeling.

 

Wellicht dat je nu de indruk hebt gekregen dat mijn leven over rozen is gegaan, maar dat is niet helemaal waar. Net als iedereen heb ik het nodige aan tegenslagen, angsten, complexen en andere obstakels op mijn levenspad gehad. Echter, met name de laatste jaren heb ik mijn focus op geluk gezet en daardoor zijn deze zaken langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwenen en kan ik er nu neutraal op terugkijken. Betekent dit dat ik altijd positief en vrolijk ben? Nee, ik ben namelijk ook maar een mens, maar door oefening word ik er wel steeds handiger in om de tegenslagen die nu eenmaal bij het leven horen te trotseren.

  

Missie

Mijn missie is om mensen te laten zien en ervaren dat je, ongeacht je situatie, vrijwel altijd je eigen geluk kunt creëren.

 

Mocht je denken dat ik nu klaar ben, dan heb je het mis, want ikzelf en ook mijn cliënten verdienen het dat ik mij blijf ontwikkelen. Zo volg ik ieder jaar diverse opleidingen, lees ik boeken en deel ik mijn ervaringen met collega's.

 

Ik hoop dat je inmiddels een beetje een beeld hebt gekregen van wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Wil je meer weten? Dan nodig ik je bij deze graag uit voor een persoonlijke kennismaking.

 

Warme groet,

Maaike

Maaike Evertzen, coach en hypnotherapeut bij Doelgericht Coaching in Westendorp (gld)

Diploma's en certificaten

Medische Biologie

Universiteit van Amsterdam 

 

Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur

Stichting Ortho Health Foundation

 

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Vos Training en Coaching en Havital 

 

Contextuele therapie - Poppetjesmethode

Vos Training en Coaching

 

MatriXmethode

Havital

 

Basis opleiding Hypnotherapie

Hypnose Instituut Nederland

 

Masterclass Pijnreductie

HypnoWorld

 

Integral Eye-Movement Therapy (IEMT)

Van der Voort Training

 

Metaphors of Movement

Andrew T. Austin

 

Reiki I

Sterk in Balans

 

En om het lijstje compleet te maken 😉

Management, Economie en Recht

Saxion Hogeschool Enschede


Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03