Méér grip op je gezondheid in 10 stappen!


Enige tijd geleden ontving ik (Maaike) een mail van portretfotograaf Alexandra van Magnetic Fotografie uit Wehl. Ze vertelde dat ze zich, door alles wat er momenteel in Nederland en de wereld gebeurt, zorgen maakt over de lichamelijke en mentale gezondheid van de mensen om haar heen. Dit was voor haar reden om in actie te komen, ze wilde mensen inspireren om de regie over hun gezondheid terug te nemen. Haar vraag aan mij was of ik met haar mee wilde denken over hoe ze/we dit konden aanpakken. Ik was meteen enthousiast, want ik deel haar zorg.

Nu weten we dat je maximale gezondheid wordt bepaald door je DNA (erfelijkheid). Hierdoor is je gezondheid niet maakbaar. Maar, je functionele gezondheid wordt bepaald door je leefstijl en leefomgeving en dit maakt je gezondheid wel stuurbaar. Zo kwamen we op het idee om mensen met behulp van foto’s en woorden in 10 kleine en praktische stappen te inspireren om de grip op hun eigen gezondheid te verbeteren en zo hun levensgeluk, ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden, te optimaliseren.

Het resultaat is een serie van 10 blogs met de titel ‘Méér grip op je gezondheid', voorzien van foto’s die uit het leven zijn gegrepen en tot de verbeelding spreken. Graag nodigen we je uit om de komende 10 weken, samen met ons, iedere week één kleine stap te zetten, zodat niet alleen jijzelf, maar ook de wereld als geheel weer een stukje gezonder wordt.  

Gezonde en warme groet

Alexandra en Maaike