Ieder mens beschikt over alle hulpbronnen die hij nodig heeft


Heb jij een doel dat voor jou belangrijk is en dat je met heel je hart wilt bereiken?

 

Ga, wanneer dit het geval is, eens met je aandacht naar die gewenste situatie en maak je hier een zo levendig mogelijke voorstelling van. Zie wat je ziet wanneer je je doel hebt bereikt, hoor wat je dan hoort en voel hoe je je dan voelt. Voel je het? Stel je dan nu eens voor dat jij over alle hulpbronnen beschikt die nodig zijn om je doel te bereiken. Wat doet dat dan met je?

 

Ieder mens beschikt over een groot aantal hulpbronnen. Deze hulpbronnen bestaan uit innerlijke hulpbronnen en hulpbronnen die  je in je omgeving tot je beschikking hebt. 

NLP coaching bij Doelgericht Coaching in Westendorp

Je innerlijke hulpbronnen zijn al je kwaliteiten, talenten en vaardigheden. Van veel van deze hulpbronnen ben je je vaak wel bewust, maar van sommige ook niet. Onbewust ben je je bijvoorbeeld van kwaliteiten die je nog nooit eerder hebt ingezet of nodig hebt gehad. Deze zijn onzichtbaar aanwezig. Ook onbewust ben je je van kwaliteiten waarin je door kennis en ervaring onbewust bekwaam bent geworden. Deze kwaliteiten kun je ontdekken, door anderen te vragen waar je goed in bent. Het zijn namelijk vaak de kwaliteiten die anderen in je bewonderen, maar voor jou zo gewoon zijn dat je ze niet opmerkt als kwaliteit. Wat ook mogelijk is, is dat je bepaalde kwaliteiten in de ene situatie wel tot je beschikking hebt en gebruikt, maar in een andere situatie niet. Bijvoorbeeld wanneer je je heel goed kunt verwoorden in een kleine groep, maar voor een grote groep dichtklapt. Of wanneer je in je favoriete sport of hobby heel creatief en zelfverzekerd bent en makkelijk problemen oplost, maar op je werk met die lastige collega of lastige klus niet. In deze situaties herken je de betreffende hulpbron niet als keuzemogelijkheid.

 

De hulpbronnen die in jezelf aanwezig zijn kun je verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld door trainingen en workshops te volgen, boeken of informatie op internet te lezen of te leren in de praktijk.

 

Naast deze en andere NLP-vooronderstellingen kan coaching en/of hypnotherapie je helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van je hulpbronnen, zodat je je eigen geluk kunt creëren!