Werkwijze

Als orthomoleculair therapeut en coach ondersteun ik mensen bij de meest uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten

Gratis kennismakingsgesprek

Overweeg jij ook om gebruik te maken van mijn begeleiding, dan nodig ik je graag uit voor een gratis telefonische kennismaking. Dit geheel vrijblijvende gesprek kun je aanvragen via het contactformulier en zal maximaal 20 minuten duren. Het heeft tot doel om 

  • een indruk van elkaar te krijgen en te voelen of er een ‘klik’ is
  • kort jouw hulpvraag te bespreken
  • jouw eventuele vragen over mijn werkwijze te beantwoorden
  • onze wensen en verwachtingen op elkaar af te stemmen

Aanmelding

Besluiten we naar aanleiding van de telefonische kennismaking om een samenwerking aan te gaan, dan plannen we een eerste en tweede consult en ontvang je van mij een uitgebreid intakeformulier. Hierin vraag ik je onder andere naar je huidige gezondheidsklachten en leefstijl, maar ook naar je (medische) geschiedenis. Wanneer je het intakeformulier zo volledig mogelijk hebt ingevuld stuur je dit (uiterlijk 7 dagen voor het geplande consult) aan mij terug.

Eerste consult

Tijdens dit consult leren we elkaar (beter) kennen, nemen we je intakeformulier door en brengen we je geschiedenis en huidige situatie zo goed mogelijk in kaart. Om koers te kunnen bepalen gaan we ook in op de doelen die je wilt bereiken.

 

Voor een eerste consult reserveer ik altijd 1,5 tot 2 uur te tijd. De meeste mensen hebben hier voldoende aan en vaak is er ook nog tijd om je alvast wat eerste adviezen te geven met betrekking tot het bereiken van je doelen. Is je situatie en geschiedenis zodanig complex dat het niet lukt om dit helemaal door te spreken, dan vervolgen we dit tijdens het tweede consult.

 

Afhankelijk van hoe het eerste consult verloopt kan het zijn dat ik extra informatie van je nodig heb en deze kun je dan ter voorbereiding op het tweede consult verzamelen. Het kan hierbij onder andere gaan om het (gedurende enkele dagen) bijhouden van een voedings- en leefstijldagboek en/of het invullen van specifieke klachtenoverzichten. De verzamelde informatie ontvang ik graag uiterlijk 5 dagen voor het geplande tweede consult per mail.

 

Na het eerste consult ontvang je van mij per mail een kort verslag met de besproken adviezen en eventueel aanvullende informatie.

Tweede consult

Dit consult volgt altijd 2 weken na het eerste en duurt gemiddeld zo’n 1 tot 1,5 uur. We nemen de extra verzamelde informatie door en op basis hiervan maken we samen een eerste behandelplan. Meestal is dit gericht op het optimaliseren van je leefstijl. Deze vormt namelijk de basis van zowel je lichamelijke als mentale gezondheid en speelt vaak een rol bij klachten. Onder leefstijl versta ik je

Daarnaast kan het behandelplan ook adviezen bevatten op het gebied van (laboratorium)onderzoek, voedingssupplementen, plantaardige extracten en dergelijke.

 

Na het tweede consult ontvang je van mij per mail een kort verslag met het besproken behandelplan en eventueel aanvullende informatie.

(Laboratorium)onderzoek

Om je huidige situatie helder te krijgen en ontwikkelingen goed te kunnen monitoren, kan het verstandig zijn om aanvullend onderzoek te doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan speeksel-, bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek, maar ook aan een haarmineralenanalyse, hartritmevariabiliteitsmeting en dergelijke.

Voedingssupplementen en dergelijke

Wanneer je gezondheidsklachten wijzen op een tekort aan specifieke voedingsstoffen en/of ontregeling van bepaalde (orgaan)systemen, zullen we altijd proberen om dit met behulp van voeding en leefstijl te herstellen. Maar, wanneer je lichaam al jaren met chronische tekorten worstelt en (orgaan)systemen chronisch ontregeld zijn geraakt kan ik je adviseren om (tijdelijk) kwalitatief hoogwaardige orthomoleculaire voedingssupplementen (vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren, etc), plantaardige extracten en dergelijke te gebruiken.

Vervolgconsulten

Deze plannen we in overleg om de 4 tot 12 weken. Tijdens een vervolgconsult bespreken we welke stappen je al hebt gezet, hoe dit is gegaan en welke reacties je lichaam hierop heeft gegeven. Waar nodig stellen we op basis hiervan het behandelplan bij en geef ik je aanvullende adviezen en oefeningen waarmee je aan de slag kunt. Na het consult ontvang je van mij per mail een kort verslag.

Behandelmethoden

De basis van mijn behandelingen is altijd de orthomoleculaire geneeskunde. Maar, wanneer dit voor jouw ontwikkeling en het bereiken van je doelen meerwaarde heeft, kan ik ook gebruik maken van andere complementaire methoden, zoals NLP-coaching, hypnose, matrixmethode, poppetjesmethode en oogbewegingstherapie.  

 

Wanneer de situatie dit toelaat kunnen consulten zowel in mijn praktijk plaatsvinden als via beeldverbinding. Consulten via telefoon of e-mail zijn alleen mogelijk na tweede consult.

Comfortzone

Als de oplossingen voor je gezondheidsklachten binnen je comfortzone zouden liggen, dan had je ze al gevonden! Om je doelen te kunnen bereiken is het dan ook noodzakelijk dat je bereid bent om buiten je comfortzone naar nieuwe en effectieve keuzemogelijkheden te kijken. Daarnaast zal je een aantal van je ‘uit het oog verloren’ talenten moeten gaan ontwikkelen. Dit is een leerproces en verloopt over het algemeen met vallen en opstaan. 

Collegiaal overleg en verwijzing

Ik heb niet de illusie dat ik alles weet of je met alles verder kan helpen. Daarom heb ik een uitgebreid netwerk van collega orthomoleculair therapeuten en deskundigen met andere specialismen zoals osteopathie en gynaecologie. Bij ingewikkelde of specialistische casussen kan ik met hun sparren over mogelijke oorzaken en behandelingen. Dit doe ik uiteraard zonder een naam of andere gegevens te gebruiken die het mogelijk maken om de betreffende cliënt te identificeren. In sommige gevallen kan ik je vragen om voor een specialistische behandeling naar een collega te gaan.    

Zelfsturing en verantwoordelijkheid

Tijdens onze samenwerking staat jouw zelfsturing centraal en gedurende het hele proces ligt de verantwoordelijkheid dan ook bij jou. De uitgangspunten zijn dat jij

  • op basis van onder andere de signalen van je lichaam, keuzes maakt, de richting en het tempo bepaalt en grenzen aangeeft
  • jezelf de aandacht, liefde en tijd geeft die je verdient en die nodig is om het beste in jezelf naar boven te halen en je balans op een natuurlijke manier te optimaliseren

Mijn rol in dit proces is die van therapeut en coach. Ik zal je in grote lijnen uitleggen hoe ons lichaam werkt en wat het zoal nodig heeft om dit optimaal te kunnen doen. Hierbij is het voor een optimale ondersteuning essentieel dat je, tijdens je ontwikkelingsproces, uitgebreid met mij communiceert over wat je wanneer waarneemt en ervaart.

Cliëntendossier en vertrouwelijkheid

Op grond van de wet ben ik verplicht om een dossier van je bij te houden. Wat ik hierin verwerk en hoe ik hiermee omga kun je lezen in mijn Privacy Verklaring.

Duur en kosten

De duur van een behandeling is moeilijk te voorspellen. Het is namelijk onder andere afhankelijk van

  • de complexiteit van je klachten
  • het tempo dat voor jou prettig voelt om alle stappen te zetten die nodig zijn voor het bereiken van je doel(en)

Persoonlijk zie ik het als een ontdekkingsreis waarbij we op zoek gaan naar ontbrekende puzzelstukjes die jouw puzzel van optimale vitaliteit en gezondheid compleet maken. Bij de één zijn dit er een paar en bij de ander gaat het om veel meer stukjes. Hier komt bij dat een puzzel vaak uit meerdere lagen bestaat die je laag voor laag compleet moet zien te maken.

 

Desondanks zullen we in het behandelplan een inschatting maken van de duur van de behandeling en het benodigde aantal consulten in jouw persoonlijke situatie.

 

Kijk hier voor de tarieven en eventuele vergoedingen

Overweging

Wat hebben de klachten die je ervaart je tot nu toe al 'gekost'?

Wat zullen ze je de komende jaren gaan 'kosten' als je er niets aan doet?