Ervaar jij één of meer van de volgende problemen?

 

Je voelt je moe en uitgeput

Je hebt weinig tijd voor leuke dingen

Je emoties maken de dienst uit

Je lichaam laat je in de steek

Je zit met jezelf in de knoop

Je worstelt je met je gewicht

Diabetes zit je op de hielen

……

Dan heb ik goed nieuws voor je! Dit zijn namelijk helemaal geen problemen. Het zijn signalen van je lichaam en hiermee wil het je duidelijk maken dat het uit balans is en jouw hulp nodig heeft!

Onbalans

Het leven zit vol met bedreigingen en verleidingen (het mijne in ieder geval) die je uit balans kunnen brengen. Wanneer een dergelijke onbalans te lang duurt kunnen zich geleidelijk (chronische) lichamelijke en/of mentale klachten ontwikkelen. Gelukkig is het leven ook rijk gevuld met kansen en mogelijkheden die je kunnen helpen om de balans in jezelf te herstellen. Hierbij is het alleen wel belangrijk dat je onbalans in jezelf (h)erkent. Dit is één van de punten waarop het in mijn beleving bij veel mensen misgaat! 

Signalen

Je lichaam geeft door middel van allerlei signalen aan wanneer het uit balans is. Nu hebben we veel geleerd tijdens onze opvoeding en op school, maar helaas was het herkennen van deze signalen hier, bij de meesten van ons, geen onderdeel van. Laat staan dat we hebben geleerd hoe we een eventuele onbalans op een natuurlijke manier kunnen herstellen, zodat (chronische) gezondheidsklachten verminderen of zelfs weer verdwijnen! Sterker nog, veel mensen zijn het normaal gaan vinden dat ze allerlei lichamelijke kwalen hebben of zich voortdurend moe, somber en dergelijke voelen! Anderen onderdrukken de signalen van hun lichaam met farmaceutische middelen. Persoonlijk vind ik dit jammer, want je lichaam heeft een enorm zelfherstellend vermogen (kijk maar hoe het een snee in je vinger heelt!) en met wat deskundige ondersteuning kun je leren hoe je dit vermogen kunt optimaliseren en je beste zelf wordt.

Je beste zelf

Je maximale lichamelijke en mentale mogelijkheden worden bepaald door je DNA (genetisch materiaal). Maar, wat jij werkelijk gebruikt van al deze mogelijkheden wordt bepaald door hoe jij voor jezelf zorgt (je leefstijl) en je leefomgeving. Op je leefomgeving kun je slechts in beperkte mate invloed uitoefenen, maar over je leefstijl heb je gelukkig wel de volledige regie! Met leefstijl bedoel ik de vaak onbewuste keuzes die je maakt op gebieden zoals:

Al deze gebieden vormen een eenheid en beïnvloeden elkaar over en weer. Hierdoor werkt onbalans in één gebied vaak ook door in andere gebieden. Afhankelijk van de minst sterke (genetische) plek in je geweldig complexe lichaam kan zich in het ene gebied een gezondheidsklacht ontwikkelen, terwijl de oorzaak in een ander gebied ligt. Zo kunnen bijvoorbeeld moeite met zwanger worden, somberheid, vermoeidheid en gewrichtsklachten veroorzaakt worden door onhandige voedingskeuzes en buikpijn of overgewicht door een nog niet (volledig) verwerkt trauma.

Handleiding

Helaas hebben we bij onze geboorte geen handleiding gekregen waarin de lichamelijke en mentale signalen van ons lichaam worden toegelicht en mogelijke oplossingen worden vermeld. Deze mogen we gedurende ons leven zelf in elkaar puzzelen. Dit is voor de één makkelijker dan voor de ander, omdat we allemaal onze eigen unieke puzzel hebben gekregen en de ene wel degelijk complexer is dan de andere.

Gelukkig leven we in een dynamische wereld, want hierdoor krijgen we voortdurend toegang tot nieuwe kennis en mogelijkheden. Deze kunnen je helpen om de handleiding van jouw lichaam stukje voor stukje in elkaar te puzzelen en de balans in jezelf op een natuurlijke manier te herstellen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je ervoor openstellen en er actief mee aan de slag gaan. Door hierbij je lichaam als kompas te gebruiken en er respectvol mee samen te werken zal je stap voor stap de enorme omvang van je eigen zelfherstellend  vermogen ontdekken. 

Ondersteuning

Zeker als je lichaam vaak of heftige signalen van onbalans geeft kan het prettig zijn om niet alleen te hoeven puzzelen en dan puzzel ik graag met je mee! Mijn missie is namelijk om iedereen wie daarvoor openstaat te helpen ervaren dat je lichaam, als je het op een effectieve manier ondersteunt, onbalans meestal zelf kan herstellen.

 

Dankzij mijn ervaring met mijn eigen unieke lichaam, het leven en diverse (wetenschappelijke) opleidingen ben ik in staat om je op een ontspannen en effectieve wijze te ondersteunen bij het:

  • herkennen van onbalans in jezelf
  • verkrijgen van meer inzicht in de oorzaken van je onbalans
  • bewust worden van je eigen mogelijkheden en oplossingen
  • op een natuurlijke manier optimaliseren van je vitaliteit en gezondheid

Wil je mijn ondersteuning bij het ontdekken van de enorme omvang van jouw zelfherstellend vermogen? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek!

 

Warme groet,

Maaike

 

Doelgericht Coaching

Westendorp