(voor 2 personen)
- 225 gr zoete aardappel
- 200 gr pastinaak of winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr verse zuurkool
- (zuivere) kokosolie
- 3 (biologische) eieren
- 40 gr rucola
- nootmuskaat, kurkuma en peper naar smaak
- Was de zoete aardappel goed af en snij deze met schil in kleine blokjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
- Laat de zuurkool een beetje uitlekken, maar bewaar het vocht en snijd samen met de knoflook fijn.
- Verwarm de kokosolie in een koekenpan en stoof hierin de zoete aardappel en pastinaak met het zuurkoolvocht bijna gaar.
- Klop ondertussen de eieren los met een vork en meng hier nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma doorheen.
- Voeg de knoflook en zuurkool toe aan de zoete aardappel en pastinaak en giet het eimengsel eroverheen. Laat de tortilla met de deksel op de pan garen.
- Verdeel de tortilla over twee borden en garneer met de rucola.
Eet smakelijk!