Zuurkooltortilla met pastinaak


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  •  225 gr zoete aardappel
  • 200 gr pastinaak of winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr verse zuurkool
  • (zuivere) kokosolie
  • 3 (biologische) eieren
  • 40 gr rucola
  • nootmuskaat, kurkuma en peper naar smaak

Bereiding

  1. Was de zoete aardappel goed af en snij deze met schil in kleine blokjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
  2. Laat de zuurkool een beetje uitlekken, maar bewaar het vocht en snijd samen met de knoflook fijn.
  3. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en stoof hierin de zoete aardappel en pastinaak met het zuurkoolvocht bijna gaar.
  4. Klop ondertussen de eieren los met een vork en meng hier nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma doorheen.
  5. Voeg de knoflook en zuurkool toe aan de zoete aardappel en pastinaak en giet het eimengsel eroverheen. Laat de tortilla met de deksel op de pan garen.
  6. Verdeel de tortilla over twee borden en garneer met de rucola.

 Eet smakelijk!