Zadencrackers


Ze zijn zo gemaakt en heerlijk, deze zadencrackers. Helemaal met een dikke laag avocado, wat kurkuma, tomaat en zwarte peper! Of met haring en wat 5-zeewierenpoeder.

Ingrediënten

(voor circa 18 crackers)

  • 75 gr pompoenpitten
  • 75 gr zonnebloempitten
  • 35 gr vers gebroken lijnzaad
  • 30 gr chiazaad
  • 30 gr hennepzaad
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2,5 el gesmolten (zuiver) kokosvet
  • 2 el kastanjemeel*
  • flinke scheut kokosmelk
  • Keltisch zeezout naar smaak

* Zelf had ik even geen kastanjemeel in huis, dus heb ik een mix van kokosmeel en cashewnotenmeel gebruikt

Bereiding

  1. Maal in de blender 55 gr pompoenpitten en 55 gr zonnebloempitten tot kleine stukjes (dus niet tot meel).
  2. Verwarm de oven voor op 100 oC (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Smelt (zuiver) kokosvet in een pannetje tot olie en neem hier 2,5 el uit. 
  4. Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze tot een plakkerig mengsel.
  5. Verdeel het mengsel over de bakplaat en maak er met een vork een zo dun mogelijke laag van (maximaal 0,4 cm dik).
  6. Snijd hier met een mes crackers van, in de maat die je zelf fijn vindt.
  7. Bak ze gedurende circa 1 uur op 100 oC in de voorverwarmde oven.
  8. Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Genieten maar!

Variatietip

Het bovenstaande recept gebruik ik als basis en de ene keer houd ik het hierbij, maar de andere keer voeg ik extra smaakmakers toe, zoals:

  • verse rozemarijn en tijm met kleine stukjes zongedroogde tomaat (de droge variant en niet die op zonnebloemolie!)
  • paprikapoeder, kurkuma, kerrie, chilipoeder, koriander en zwarte peper.
  • rozijnen of kleine stukjes dadel.

Je kunt trouwens ook bolletjes draaien van het mengsel en deze plat drukken op de bakplaat, zo krijg je ronde crackers.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03