Wortelbrood


Ingrediënten

  • 125 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 el wijnsteen bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • 2 rijpe bananen of 10 verse dadels*
  • 3 (biologische) eieren
  • 2 el gesmolten (zuivere) kokosolie of grasboter
  • 80 ml volle kwark
  • 250 gr wortelen
  • 1 citroen
  • 100 gr pompoenpitten of walnoten
  • 120 gr rozijnen
  • 3 el geraspte kokos
  •  

* Gebruik wel echt verse dadels, want gedroogde dadels bevatten namelijk bijna het dubbele aan natuurlijke suikers.

Bereiding

  1. Meng in een kom het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, de kaneel en koekkruiden.
  2. Pureer de bananen of dadels en meng dit met de eieren, gesmolten kokosolie en kwark in een tweede kom.
  3. Voeg beide mengsels samen en mix dit tot een egaal beslag.
  4. Rasp de wortelen en meng deze met het sap van de citroen, de pompoenpitten, rozijnen en kokos door het beslag.
  5. Doe het mengsel in een met bakpapier bekleedde cakevorm (23 cm) en druk het geheel stevig aan.
  6. Bak het gedurende 70-90 minuten op 175 oC in de voorverwarmde oven.
  7. Laat het brood iets afkoelen in de vorm en haal het er dan uit om het verder af te laten koelen op een rooster.

 

Bon appetit

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03