Venkel peer sinaasappelsalade met blauwe kaas

Lekker met een plakje zelfgemaakt brood


Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 175 gr venkelknol
  • 125 gr sinaasappel
  • 125 gr peer
  • 40 gr groene olijven
  • 50 gr rucola
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1/4 citroen
  • scheutje appelazijn
  • kurkuma longa en zwarte peper
  • 60 gr blauwe kaas
  • 50 gr walnoten

Bereiding

  1. Snijd de venkelknol flinterdun, de sinaasappel en peer in stukjes en de olijven in ringen.
  2. Doe de venkelknol, sinaasappel, peer, olijven en rucola in een schaal en voeg de olijfolie, het sap van de citroen, appelazijn en kruiden toe.
  3. Verdeel de salade over twee borden en garneer met de blauwe kaas en walnoten.

Eet smakelijk!