‘Thaise’ is natuurlijk met een knipoog, maar door mooie producten uit diverse werelddelen te combineren, waan je je met deze omelet een half uurtje op vakantie 😊.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
Voor de omeletten:
3 (biologische) eieren
0,5 el sojasaus (suiker- en glutenvrij) (optioneel)
zwarte peper
kurkuma longa
100 gr bloemkool of witte kool
beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
Voor de salade:
100 gr taugé
150 gr mango
125 gr avocado
75 gr rode paprika
2 lente-uitjes
50 gr rode ui
½ rode peper
100 gr cocktailgarnalen
koriander naar smaak
sap van 1/4 citroen
Bereiding
Overgiet de taugé met kokend water en laat het even staan.
Snijd de mango, avocado en paprika in blokjes en de lente-ui in ringen.
Snijd de rode ui en rode peper fijn.
Meng alle gesneden ingrediënten met de (afgegoten) taugé, cocktailgarnalen, koriander en het citroensap tot een salade.
Klop de eieren los met een vork en meng hier de sojasaus (optioneel), peper en kurkuma doorheen.
Snijd de bloemkool of witte kool zeer fijn en meng deze door het eimengsel.
Verwarm de kokosolie, roomboter of ghee in een koekenpan en bak twee omeletten.
Leg de omeletten op twee borden en verdeel de salade over de omeletten.