Thaise groene curry met garnalen


In de Thaise keuken is koriander een veel gebruikt ingrediënt. Alleen als je het nooit eet, kan het zijn dat je wat tijd nodig hebt om aan de specifieke smaak van dit plantje te wennen. Maar, door het gewoon langzaam op te bouwen en er steeds iets meer van te verwerken in je gerechten, kun je gebruik maken van de vele waardevolle voedingsstoffen die koriander je te bieden heeft.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 125 gr gekookte naakte haver 
  • 250 gr asperges
  • 150 gr peultjes of sperziebonen
  • 100 gr rode paprika
  • 200 gr wok garnalen
  • 100 ml kokosmelk
  • sap van 1/3 citroen
  • beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • 2 lente-uitjes
  • 1/4 bosje verse koriander

 

Voor de groene currypasta:

  • 1,5 stengel citroengras of rasp van 1/2 citroen
  • 2,5 groene pepers
  • 2 lente-uitjes
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 bosje verse koriander
  • 1/2 tl korianderpoeder
  •  2 el sojasaus (suiker- en glutenvrij)

Voorbereiding

Maak de groene currypasta als volgt klaar:

  1. Snijd de uiteinden van de stengels citroengras en verwijder de buitenste stugge bladeren. Kneus de stengels door er met een groot mes op te drukken en snijd ze in stukken.
  2. Snijd de groen pepers en lente-uitjes in stukken.
  3. Doe het citroengras met de gesneden pepers en lente-uitjes, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder en sojasaus in een hoge beker en pureer dit met de staafmixer tot een gladde currypasta.

Bereiding

  1. Kook de naakte haver volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de asperges en peultjes of sperziebonen schoon en snij ze in stukken.
  3. Snijd de paprika in blokjes.
  4. Verwarm kokosolie, roomboter of ghee in een roerbakpan en roerbak hierin de asperges en sperziebonen op lage temperatuur en met de deksel op de pan. Persoonlijk vind ik het lekker als de groente nog een bite heeft, daarom bak ik het niet te lang.
  5. Voeg 2 eetlepels groene currypasta, de paprika, kokosmelk en het citroensap toe en roer het geheel goed door.
  6. Verwarm circa 2 minuten door en voeg tot slot de naakte haver en lente-ui toe.
  7. Roerbak ondertussen de garnalen in een aparte pan.
  8. Garneer het geheel met verse koriander.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03