Tahin chocolade bolletjes


Kies je ervoor om, tussen je gebruikelijke maaltijden door, een keer iets anders lekkers te eten, dan kan ik je deze onmeunig lekkere en voedzame bolletjes naar recept van Rineke Dijkinga aanraden. 

Ingrediënten

(voor 10-12 bolletjes)

  • 6 dadels
  • 3 à 4 el tahin (sesampasta)*
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el cashew- of gemengde noten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el pompoenpitten of kasha**
  • 1 el havermout
  • 1 el rauwe cacao
  • 1 tl kaneel
  • 2 gr agar-agar
  • 1 scheutje walnoten- of pompoenpittenolie
  • 2 el tarwekiemen, kasha, sesamzaad of maanzaad om de bolletjes als ze klaar zijn doorheen te rollen 

* Dit mogen flinke eetlepels zijn 😉

** Heel eenvoudig zelf te maken door boekweit zaden te roosteren in een droge pan.

Bereiding

  1. Wel de dadels, als je voor gedroogde hebt gekozen, in lauw water, giet ze vervolgens af en snijd ze héél fijn.
  2. Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een dikke pasta van. Je kunt ze ook in een kom doen en de staafmixer er op los laten.
  3. Proef even of je de pasta lekker vindt en voeg eventueel nog wat extra cacao, kaneel of olie toe.
  4. Maak er 10 tot 12 bolletjes van of koekjes met behulp van uitsteekvormpjes.
  5. Rol de bolletjes of wentel de koekjes door het mengsel van tarwekiemen en sesamzaad.
  6. Laat ze tot slot opstijven in de koelkast.

Genieten maar!

Variatietip

Wanneer je nog niet gewend bent aan het pure voeding die vrij is van toegevoegde suiker, kun je er een klein beetje kokosbloesemsuiker aan toevoegen.

Bron: https://rinekedijkinga.nl/recepten/tahin-koekjes.html

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03