Taartje met vers fruit

Deze taartjes zijn erg lekker!! Ook kun je er flink mee variëren, zowel qua fruitkeuze als qua eetmoment. De ene keer serveren we ze als gebakje en de andere keer als toetje.  


Ingrediënten

Voor 4 taartjes

  • 60 gr gemengde (ongebrande) noten
  • 40 gr pompoen- en zonnebloempitten
  • 60 gr havermout of havervlokken
  • 1 grote rijpe banaan
  • 2 el gesmolten zuivere kokosolie
  • 2 kleine rijpe peren
  • 2 el (ongezwavelde) rozijnen
  • 1,5 tl Ceylon kaneelpoeder
  • ongezouten roomboter
  • Griekse yoghurt 

Benodigdheden

  • 4 quichevormpjes (diameter 10 cm)

Bereiding

  1. Hak de noten en pitten fijn en meng deze met de havermout. Gebruik je havervlokken maal deze dan even kort in een foodprocessor.
  2. Pureer de banaan en meng deze samen met de kokosolie en een theelepel kaneel door de droge mix.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Vet 4 quichevormpjes in met roomboter en vul deze met het mengsel / verdeel het mengsel over de bodem en langs de randen van de vormpjes.  
  5. Bak de bodems van de taartjes in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudgeel en laat ze vervolgens afkoelen.
  6. Was de peren, snijd deze in blokjes (de schil hoef je niet te verwijderen) en bestrooi ze met de rest van de kaneel.
  7. Verwarm een beetje roomboter in een koekenpan en bak de peer samen met de rozijnen op laag vuur. Schep regelmatig om.
  8. Schep op elke (afgekoelde) taartbodem een aantal lepels Griekse yoghurt en verdeel de gebakken peer met rozijnen over de 4 taartjes.

 

En nu…… alleen nog maar Genieten!!

Tip

  • In plaats van met peer en rozijnen kun je deze taartjes ook met verse aardbeien of gemengd zomerfruit beleggen.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03