Spruiten - pompoenschotel met peer


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 275 gr pompoen
  • 275 gr geschoonde spruiten
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • (zuivere) kokosolie of roomboter
  • zwarte peper, kurkuma longa en paprikapoeder naar smaak
  • 150 gr peer
  • 50 gr geitenkaas
  • 50 gr geraspte kaas
  • 50 gr rucola
  • 50 gr pompoenpitten
  • Verse basilicum

Bereiding

  1. Snij de pompoen en peer in blokjes en halveer de spruiten.
  2. Verwarm kokosolie of roomboter in een roerbakpan en stoof hierin met een beetje water de pompoen op lage temperatuur en met de deksel op de pan. Voeg halverwege de spruiten, kruiden en knoflook toe.
  3. Voeg als de groenten bijna gaar zijn de peer, geitenkaas en geraspte kaas toe.
  4. Snij de rucola fijn en schep deze vlak voor het opdienen door het groentemengsel.
  5. Verdeel over twee borden, bestrooi met pompoenpitten en garneer met basilicum.

 Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03