Spinaziesalade


Spinazie is een groene bladgroente die zeker niet mag ontbreken in je natuurmedicijnkast, euh ik bedoel voedingspatroon 😉. Je kunt het op tig manieren bereiden en vandaag is een heerlijke salade wellicht een goed idee. Lekker als lunch of bij de avondmaaltijd.

Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 2 (biologisch) eieren 
  • 200 gr spinazie
  • 50 gr lente-ui
  • 125 gr avocado
  • 100 gr cherrytomaten
  • 150 gr appel
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • zwarte peper naar smaak
  • 1/2 citroen
  • handje verse basilicum
  • mix van diverse pitten en zaden

Bereiding

  1. Kook de eieren zacht-medium en laat schrikken.
  2. Snij de spinazie en lente-ui fijn en de eieren, avocado, cherrytomaten en appel in blokjes.
  3. Doe alle gesneden ingrediënten in een schaal en voeg de olijfolie, zwarte peper en het sap van de citroen toe.
  4. Meng alles door elkaar en garneer het geheel met de basilicum, pitten en zaden.

Eet smakelijk!