Sperziebonensalade met feta


Ook sperziebonen en zoete aardappel zijn heerlijk in een salade, proef maar!

Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 200 gr sperziebonen
  • 100 gr zoete aardappel
  • beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • 2 (biologisch) eieren 
  • 50 gr rode ui
  • 75 gr cherrytomaten
  • 150 gr appel
  • 50 gr feta of geitenkaas
  • scheut extra vierge olijfolie
  • 1 tl (zuivere) honing
  • zwarte peper naar smaak
  • 1/2 citroen
  • handje spruitgroenten
  • mix van diverse pitten en zaden*

* Hennepzaad, chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad, etc

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Kook ze vervolgens beetgaar en laat ze afkoelen.
  2. Was de zoete aardappel goed af en snijd deze met schil in blokjes. Verwarm kokosolie in een hapjespan en stoof hierin de zoete aardappel, met behulp van een scheutje water, op een lage temperatuur bijna gaar. Laat de blokjes vervolgens afkoelen.
  3. Kook de eieren zacht-medium en laat ze schrikken met koud water.
  4. Snijd de eieren, rode ui, cherrytomaten, appel en feta in stukjes.
  5. Doe alle gesneden ingrediënten in een schaal en voeg hier de afgekoelde groenten aan toe samen met de olijfolie, honing, zwarte peper en het sap van de citroen.
  6. Meng alles door elkaar en garneer het geheel met de spruitgroenten, pitten en zaden.

Eet smakelijk!

Variatietips

  • Kruid de zoete aardappelblokjes met kurkuma, paprika en peper.
  • In plaats van pitten en zaden kun je de salade ook garneren met pecannoten.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03