Sperziebonensalade met wilde zalm


Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 125 gr (gekookte) kikkererwten
  • 150 gr sperziebonen
  • 100 gr wortel
  • beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • kurkuma longa
  • zwarte peper naar smaak
  • 75 gr rode ui
  • 50 gr rucola
  • 125 gr wilde zalm (MSC – in blik)
  • 2 el volle kwark
  • 1,5 el tahin
  • scheut extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • mix van diverse pitten en zaden*

* Hennepzaad, chiazaad, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad, etc

Voorbereiding

  1. Laat de gedroogde kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd (meestal zo’n 8 uur), wellen in een ruime hoeveelheid water.
  2. Giet de gewelde kikkererwten af en spoel ze goed na.
  3. Kook de gewelde kikkererwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
  4. Giet de gekookte kikkererwten af, spoel ze opnieuw goed na en laat ze afkoelen.

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen en wortelen schoon en snijd in stukjes.  
  2. Verwarm kokosolie in een hapjespan en stoof hierin de bonen en wortelen met de kurkuma, zwarte peper en een scheutje water, op een lage temperatuur gaar. Laat vervolgens afkoelen.
  3. Snijd de rode ui en rucola klein en trek de wilde zalm los in kleine stukjes.
  4. Maak een dressing van de kwark, tahin, olijfolie en het sap van de citroen. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. Doe alle ingrediënten (m.u.v. de pitten en zaden) in een schaal en voeg hier de dressing aan toe.
  6. Meng alles door elkaar en garneer het geheel met de pitten en zaden.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03