Recepten - Soepen


In soepen kun je diverse soorten verse groenten kruiden en specerijen verwerken. Ook kinderen zijn vaak dol op soep en lepelen op deze manier met plezier een groot deel van hun dagelijkse portie groenten naar binnen.

 

Bij het maken van soep is het belangrijk dat je hem zo samenstelt dat je de soep kunt kauwen. Ja, serieus kauwen en ik zal je vertellen waarom. In je mond vindt de eerste stap van de voedselvertering plaats. Zo bevat je speeksel, naast allerlei andere nuttige stoffen, enzymen die koolhydraten afbreken. Wanneer je een hap soep direct doorslikt krijgen deze enzymen onvoldoende tijd om hun werk te doen en dat betekent dat de rest van je spijsverteringssysteem harder moeten werken om de maaltijd te verteren.

 

Soep kun je ook makkelijk in het vooruit maken en in de vriezer bewaren. Wil je de soep meenemen naar je werk, doe deze dan in een thermoskan zodat hij lekker warm blijft!

Bottenbouiilon (Doelgericht Coaching)
Broccoli-courgettesoep  (Doelgericht Coaching)

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03