Pompoensoep


Ingrediënten

(voor 2 personen)

 

  • 1 grote wortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 30 gr roomboter
  • verse tijm*
  • zwarte peper
  • kurkuma longa
  • kardemon
  • 1 kilo pompoen
  • circa 2 bekers water
  • 100 gr prei
  • 2 tomaten
  • 100 ml kokosmelk
  • handje pompoenpitten

 

* Als je tussen de sierplanten in je tuin ook hier en daar een kruidenplant zet, zoals tijm, rozemarijn en dergelijke, dan kun je ze een groot deel van het jaar vers plukken. Zelf droog ik in de zomer ook een voorraadje kruiden voor de winter, want er gaat echt niets boven kruiden uit je eigen tuin.

 

Bereiding

  1. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes, de ui in ringen en de knoflook en rode peper fijn.
  2. Verwarm de roomboter in een soeppan en laat de gesneden groenten en alle kruiden hierin circa 30 minuten sudderen.
  3. Snij ondertussen de pompoen in stukken en voeg deze na 30 minuten, samen met 2 bekers warm water toe.
  4. Snijd de prei in ringen en voeg deze 15 minuten later toe.
  5. Snijd tot slot de tomaten in blokjes en voeg deze na nog eens 15 minuten toe.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  7. Schep de soep op borden en garneer deze met de pompoenpitten

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03