- 200 gr geraspte rauwe rode biet
- 250 gr geraspte rauwe pompoen
- 2 grote rijpe bananen
- 4 (biologische) eieren
- 1 el gesmolten (zuivere) kokosolie
- 75 gr kokosmeel
- 200 gr amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 1 el appelazijn
- 1 el citroensap
- 100 gr pompoenpitten
- 100 gr rozijnen
- 1 tl baking soda (natriumbicarbonaat)
- Rasp de rauwe rode biet en pompoen in een foodprocessor.
- Pureer de bananen en meng dit met de eieren en gesmolten kokosolie.
- Meng de geraspte rode biet en pompoen, kokosmeel, amandelmeel, kaneel citroensap en appelazijn door het mengsel.
- Voeg als laatste de pompoenpitten, rozijnen en baking soda toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm (25 cm).
- Bak het gedurende 60 - 70 minuten op 175 oC in een voorverwarmde oven.
- Laat het brood iets afkoelen in de vorm en haal het er dan uit om het verder af te laten koelen op een rooster.
Bon appetit