Oosterse knolselderij


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 75 gr gekookte naakte haver
  • 150 gr (biologische) kippendijfilet
  • 325 gr knolselderij
  • 125 gr champignons
  • 150 gr paprika
  • 75 gr lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse gember
  • kipkruiden (zonder zout)
  • kurkuma longa
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 2 el sojasaus
  • ½ citroen
  • 1 el sesamzaad
  •  beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee

Bereiding

  1. Bereid de naakte haver volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Snijd de kippendijfilet, knolselderij, champignons en paprika in blokjes en de lente-ui, knoflook en verse gember fijn.
  3. Verhit kokosolie in een wok en roerbak hierin de kip met kipkruiden.
  4. Haal de kip uit de pan en stoof de knolselderij met een scheutje water en de deksel op de pan langzaam bijna gaar. Voeg vervolgens de overige gesneden ingrediënten, de kruiden en sojasaus toe en laat alles onder af en toe omscheppen gaar worden.
  5. Voeg tot slot de kip, het sap van de citroen en sesamzaad toe.

  6. Bestrooi de oosterse knolselderij met lente-ui 

Bon Appetit!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03