Kwarktaart met vers fruit

Heb je een feestje? Met een stukje van deze kwarktaart heb je niet alleen iets lekkers, maar ook iets voedzaams. Denk nu niet meteen dat je een maaltijd kunt vervangen door deze taart, want eerlijk is eerlijk, hij bevat dankzij de dadels en het fruit weldegelijk de nodige natuurlijke suikers! Voor je lichaam is suiker = suiker, natuurlijk of niet. Het grote verschil is alleen dat Moeder Natuur deze natuurlijke suikers netjes heeft ingepakt in een pakketje met vezels die ervoor zorgen dat deze suikers geleidelijker worden opgenomen in je lichaam, mineralen, antioxidanten en andere waardevolle voedingsstoffen.


Ingrediënten

Voor de kwarktaart:

  • 300 gr zelfgemaakte granola
  • 100 gr verse dadels *
  • 20 gr kokosolie
  • 1000 gr kwark
  • 2 el tapioca meel
  • gemengd fruit, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen en/of bramen (vers of diepvries)

Voor de granola:

  • 125 gr havermout
  • 75 gr gemengde noten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 20 gr kokosrasp
  • 30 gr zuivere kokosolie
  • 1 el honing

* Gebruik wel echt verse dadels (deze vind je onder andere in de biowinkel), want gedroogde dadels bevatten namelijk bijna het dubbele aan natuurlijke suikers.

Bereiding

Granola

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC (hetelucht).
  2. Maak de noten en pitten fijn in de foodprocessor.
  3. Voeg de havermout, kokosrasp, kokosolie en indien gewenst honing toe
  4. Schep de mix goed om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat
  5. Bak in circa 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schep de granola halverwege de baktijd om.

Kwarktaart

  1. Ontpit de dadels en maal ze samen met een beetje (afgekoelde) granola fijn.
  2. Voeg de kokosolie en overige granola toe en schep goed om.
  3. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Doe de kwark in een mengkom en roer hier het tapioca meel doorheen.
  5. Voeg naar eigen smaak (gemengd) fruit toe.
  6. Schep het kwarkmengsel bij in de springvorm en plaats circa 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Decoreer de taart voordat je hem opdient met wat verse vruchten.

  Genieten maar!!

Tip

  • Maak extra granola. Deze is namelijk ook heel lekker bij een schaaltje kwark met druiven.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03