Er was een tijd dat ik gruwelde van ‘schimmelkaas’ ☹,
maar dat is tegenwoordig wel anders 😊.
Dit recept zit dan ook zeker in mijn favorietenmap.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
200 gr zoete aardappel
250 gr wortelen
75 gr rode ui
125 gr kastanje champignons
125 gr paprika
0,5 rode peper
2 teentjes knoflook
100 gr roquefort of gorgonzola
50 gr walnoten (in stukjes gebroken)
beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
peper en chilipoeder naar smaak
Bereiding
Was de zoete aardappel en wortelen goed af en snijd ze ongeschild in blokjes.
Snijd de rode ui in ringen, de champignons en paprika in stukjes en de rode peper en knoflook fijn.
Verwarm kokosolie in een hapjespan en stoof hierin de zoete aardappel en wortelen, met behulp van een scheutje water, op een lage temperatuur bijna gaar.
Voeg vervolgens de overige groenten en specerijen toe en laat het geheel nog enkele minuten met de deksel op de pan zachtjes garen.
Verkruimel de helft van de roquefort en schep dit door het groentemengsel.
Verdeel, als de gorgonzola is gesmolten, het groentemengsel over twee borden en garneer het met de rest van de roquefort en in stukjes gebroken walnoten.