Kleurrijke groenteschotel


Er was een tijd dat ik gruwelde van ‘schimmelkaas’ , maar dat is tegenwoordig wel anders 😊. Dit recept zit dan ook zeker in mijn favorietenmap.  

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 200 gr zoete aardappel
  • 250 gr wortelen
  • 75 gr rode ui
  • 125 gr kastanje champignons
  • 125 gr paprika
  • 0,5 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr roquefort of gorgonzola
  • 50 gr walnoten (in stukjes gebroken)
  • beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • peper en chilipoeder naar smaak

Bereiding

  1. Was de zoete aardappel en wortelen goed af en snijd ze ongeschild in blokjes.
  2. Snijd de rode ui in ringen, de champignons en paprika in stukjes en de rode peper en knoflook fijn.
  3. Verwarm kokosolie in een hapjespan en stoof hierin de zoete aardappel en wortelen, met behulp van een scheutje water, op een lage temperatuur bijna gaar.
  4. Voeg vervolgens de overige groenten en specerijen toe en laat het geheel nog enkele minuten met de deksel op de pan zachtjes garen.
  5. Verkruimel de helft van de roquefort en schep dit door het groentemengsel.
  6. Verdeel, als de gorgonzola is gesmolten, het groentemengsel over twee borden en garneer het met de rest van de roquefort en in stukjes gebroken walnoten.

Bon Appetit!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03