(lunch voor 2 personen)
- 150 gr gekookte kikkererwten
- 150 gr artisjokharten
- 125 gr paprika
- 150 gr tomaat
- 75 gr lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gr geitenkaas of feta
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- sap van 1/3 citroen
- basilicum
- zwarte peper naar smaak
-
mix van diverse pitten en zaden
- Laat de gedroogde kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd (meestal zo’n 8 uur), wellen in een ruime hoeveelheid water.
- Giet de gewelde kikkererwten af en spoel ze goed na.
- Kook de gewelde kikkererwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
- Giet de gekookte kikkererwten af, spoel ze opnieuw goed na en laat ze afkoelen.
- Snijd de artisjokharten, paprika en tomaat in blokjes, de lente-ui in ringen en de knoflook fijn.
- Doe alle genoemde ingrediënten met uitzondering van de zadenmix in een schaal en meng alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met zwarte peper.
- Verdeel de salade over twee borden en garneer met de mix van pitten en zaden.
Eet smakelijk!