Kikkererwtensalade met artisjok


Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 150 gr gekookte kikkererwten
  • 150 gr artisjokharten
  • 125 gr paprika
  • 150 gr tomaat
  • 75 gr lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr geitenkaas of feta
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • sap van 1/3 citroen
  • basilicum
  • zwarte peper naar smaak
  • mix van diverse pitten en zaden

Voorbereiding

  1. Laat de gedroogde kikkererwten, gedurende de op de verpakking aangegeven tijd (meestal zo’n 8 uur), wellen in een ruime hoeveelheid water.
  2. Giet de gewelde kikkererwten af en spoel ze goed na.
  3. Kook de gewelde kikkererwten, in een ruime hoeveelheid water, in de op de verpakking aangegeven tijd, gaar.
  4. Giet de gekookte kikkererwten af, spoel ze opnieuw goed na en laat ze afkoelen.

Bereiding

  1. Snijd de artisjokharten, paprika en tomaat in blokjes, de lente-ui in ringen en de knoflook fijn.
  2. Doe alle genoemde ingrediënten met uitzondering van de zadenmix in een schaal en meng alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met zwarte peper.
  3. Verdeel de salade over twee borden en garneer met de mix van pitten en zaden.

Eet smakelijk!