Kerriebloemkool met linzen en makreel


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 175 gr gekookte linzen
  • 100 gr gekookte naakte haver
  • 300 gr bloemkool
  • 150 gr wortel
  • (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • 1 el curry madras kruiden (Euroma)
  • 200 gr (gerookte) makreel
  • 1/3 citroen
  • zwarte peper 

Bereiding

  1. Kook de linzen en naakte haver volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de wortel in blokjes.
  3. Verwarm kokosolie, roomboter of ghee in een roerbakpan en stoof hierin met een beetje water de wortel en bloemkool met de kruiden op lage temperatuur en met de deksel op de pan.
  4. Bak in een aparte pan de makreel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Indien je gerookte makreel gebruikt verwarm deze dan met een beetje water in een koekenpan.
  5. Schep de linzen, naakte haver en het citroensap door de bloemkool en wortel en breng op smaak met peper.
  6. Serveer de bloemkoolschotel samen met de makreel

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03