Hete kip met mango


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 325 gr sperziebonen
  • 150 gr paprika
  • 200 gr verse mango
  • 75 gr rode ui
  • rode peper
  • 50 gr lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr (biologische) kippendijfilet
  • kokosolie
  • 0,5 el Tex Mexkruiden
  • 50 ml crème fraiche
  • 1/2 citroen
  • 0,5 el bouillonpoeder (zout- en gistvrij)

Bereiding

  1. Maak de bonen schoon en snij in stukjes.
  2. Snij de paprika en mango in blokjes en de rode ui, rode peper, lente ui en knoflook fijn.
  3. Snij tot slot de kippendijfilet in blokjes.
  4. Bak de kippendijfilet met de helft van de Tex mexkruiden in wat kokosolie zachtjes gaar.
  5. Haal de kip uit de pan en stoof hierin met een scheutje water de bonen op lage temperatuur en met de deksel op de pan bijna gaar.
  6. Voeg de paprika, ui, knoflook, rode peper en het bouillonpoeder toe en stoof enkele minuten mee.
  7. Voeg vervolgens de crème fraiche, mango, kip, het sap van de citroen en rest van de kruiden toe en verwarm nog even goed door op laag vuur.  
  8. Verdeel de hete kip mango over twee borden en garneer met de lente ui.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03