Hartige taart met wilde zalm


Een hartige quiche zonder bladerdeeg! Lekker met een frisse salade

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 300 gr wortel
  • 225 gr bleekselderij
  • 125 gr ui
  • 500 gr broccoli
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • verse tijm en rozemarijn
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr havermeel
  • 2 blikjes wilde zalm
  • zwarte peper en kurkuma longa
  • 4 (biologische) eieren
  • 75 gr (oude) geraspte kaas
  • verse basilicum
  • beetje (zuivere) kokosolie of roomboter

 

Bereiding

  1. Snijd de wortel, bleekselderij en ui in stukjes, de broccoli in roosjes, en de knoflook fijn.
  2. Verwarm kokosolie of roomboter in een roerbakpan en stoof hierin, met een scheut water, de wortel en bleekselderij op lage temperatuur en de deksel op de pan.
  3. Voeg na circa 5 minuten de ui, broccoli, knoflook, Italiaanse kruiden, rozemarijn en tijm  toe en stoof bijna gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Doe de groentemix in een grote mengkom en voeg het amandelmeel, havermeel en de wilde zalm toe. Breng op smaak met peper en kurkuma.
  6. Voeg 4 eieren toe en schep goed om.
  7. Schep het mengsel in een springvorm en bestrooi met de geraspte kaas.
  8. Bak de taart in 20 – 25 minuten af.
  9. Garneer met verse basilicum en serveer met een frisse salade

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03