Groene curry met gehakt


Om mijn lichaam dagelijks van een zo groot mogelijke variatie aan waardevolle brand-, bouw- en hulpstoffen te voorzien verwerk ik graag verschillende soorten groenten in een maaltijd. Met deze groene curry is dat een makkie! 

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 250 gr sugarsnaps
  • 225 gr zoete aardappel
  • 300 gr bloemkool
  • 150 gr (biologisch) rundergehakt*
  • 1 el Thai Green curry kruiden**
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/4 citroen
  • peper en oregano naar smaak

* hoewel ik, als ik vlees eet, meestal voor wit vlees ga, kies ik zo nu en dan voor onbewerkt rood vlees

** het merk Euroma heeft deze kruidenmix in een zoutvrije variant

Bereiding

  1. Maak de sugarsnaps schoon en snijd ze in stukjes. Was de zoete aardappel goed af en snijd deze (ongeschild) in blokjes. Hak tot slot de bloemkool grof.
  2. Verwarm een pan en bak hierin, zonder olie en op een lage temperatuur, de gehakt rul.
  3. Voeg de sugarsnaps, zoete aardappel en kruiden toe en laat het geheel met de deksel op de pan zachtjes garen.
  4. Voeg de laatste 6 minuten de bloemkool en kokosmelk toe en laat het geheel stoven.
  5. Breng de curry op smaak met citroensap, peper en oregano.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03