Soms heb je gewoon een ondergrond nodig om je beleg op te leggen. Van dit brood kun je het beste dunne plakjes snijden en deze lekker dik beleggen met bijvoorbeeld zalm en komkommer of avocado
met wat kurkuma, zwarte peper en tomaat. Een haring kan er trouwens ook goed op en wat dacht je van een zacht gekookt eitje met wat zwarte peper en bieslook?!
- Verwarm de oven voor op 180 oC (hetelucht) en bekleed een cakevorm (circa 23 cm) met bakpapier.
- Mix de eieren, yoghurt en het zeezout in 2 minuten met een mixer helemaal egaal en schuimig.
- Meng in een andere kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, de psylliumvezels, zonnebloempitten en pompoenpitten goed door elkaar.
- Voeg beide mengsels samen, meng ze tot een egaal geheel en schep dit in de met bakpapier bekleedde bakvorm.
- Druk het mengsel stevig aan en bak het brood in 60-70 minuten, in het midden van de voorverwarmde oven, goudgeel.
- Laat het brood iets afkoelen in de vorm en haal het er dan uit om het verder af te laten koelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Je kunt het verse brood tot 7 dagen in een goed afgesloten bewaardoos in de koelkast bewaren. Zelf snijd ik het, als het is afgekoeld, meestal direct in plakken voor in de vriezer. Dan kan ik er
zo nu en dan eenvoudig een plak uithalen.