Graanvrij brood


Soms heb je gewoon een ondergrond nodig om je beleg op te leggen. Van dit brood kun je het beste dunne plakjes snijden en deze lekker dik beleggen met bijvoorbeeld zalm en komkommer of avocado met wat kurkuma, zwarte peper en tomaat. Een haring kan er trouwens ook goed op en wat dacht je van een zacht gekookt eitje met wat zwarte peper en bieslook?!

Ingrediënten

  • 60 gr amandelmeel
  • 60 gr kokosmeel
  • 45 gr psylliumvezels
  • 300 gr Griekse yoghurt of water
  • 6 (biologische) eieren
  • 15 gr wijnsteen bakpoeder
  • 80 gr zonnebloempitten
  • 80 gr pompoenpitten
  • beetje Keltisch zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC (hetelucht) en bekleed een cakevorm (circa 23 cm) met bakpapier.
  2. Mix de eieren, yoghurt en het zeezout in 2 minuten met een mixer helemaal egaal en schuimig.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, de psylliumvezels, zonnebloempitten en pompoenpitten goed door elkaar.
  4. Voeg beide mengsels samen, meng ze tot een egaal geheel en schep dit in de met bakpapier bekleedde bakvorm.
  5. Druk het mengsel stevig aan en bak het brood in 60-70 minuten, in het midden van de voorverwarmde oven, goudgeel.
  6. Laat het brood iets afkoelen in de vorm en haal het er dan uit om het verder af te laten koelen op een rooster.

Eet smakelijk!

 

 

Je kunt het verse brood tot 7 dagen in een goed afgesloten bewaardoos in de koelkast bewaren. Zelf snijd ik het, als het is afgekoeld, meestal direct in plakken voor in de vriezer. Dan kan ik er zo nu en dan eenvoudig een plak uithalen.

Variatietip

  • Voeg wat rozijnen toe en maak er een rozijnenbrood van
  • Maak met een ijsschep bolletjes van het beslag en bak deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat goudgeel, dan heb je kleine broodjes

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03