Courgettepannenkoek met makreel


De basis is vergelijkbaar met de courgettepannenkoek met zalm, maar door het beleg aan te passen is hij toch weer heel anders.

Ingrediënten

(voor 2 flinke pannenkoeken)

  • 200 gr courgette
  • 100 gr kastanje champignons
  • 2 el boekweitmeel
  • 2 biologische eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • cayenne poeder
  • kurkuma longa
  • nootmuskaat
  • komijn
  • zwarte peper
  • beetje (zuivere) kokosolie
  • 100 gr avocado
  • 50 gr lente-ui
  • 50 gr spinazie of rucola
  • 200 gr gerookte makreel

Bereiding

  1. Snij de courgette en champignons in kleine stukjes.
  2. Meng het meel, de eieren, courgette en champignons tot een beslag.
  3. Snijd de knoflook fijn, de rode ui in stukjes en voeg dit toe.
  4. Breng het geheel op smaak met de verschillende kruiden.
  5. Verwarm de kokosolie in een koekenpan.
  6. Schep de helft van het beslag in de pan en bak de pannenkoek, op lage temperatuur, aan beide kanten goudgeel.
  7. Snijd de avocado in blokjes en de lente-ui in ringetjes.
  8. Leg de pannenkoek, als deze klaar is, op een bord en beleg het geheel met de spinazie en gerookte makreel. Garneer met avocado en lente-ui.

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03