Bloemkoolschotel met walnoten en rozijnen


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 100 gr gekookte naakte haver
  • 300 gr bloemkool
  • 225 gr spitskool
  • 175 gram prei
  • (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee
  • fijngesneden teentje knoflook
  • 1 1/2 el kerriepoeder
  • zwarte peper en paprikapoeder naar smaak
  • 75 ml crème fraiche
  • 50 gr geraspte kaas
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gram walnoten
  • walnotenolie

Bereiding

  1. Kook de naakte haver gaar.
  2. Snij de bloemkool in roosjes, de spitskool in reepjes en de prei in ringen.
  3. Verwarm kokosolie, roomboter of ghee in een roerbakpan en stoof hierin met een beetje water de groenten op lage temperatuur en met de deksel op de pan. Voeg halverwege de kruiden en knoflook toe.
  4. Voeg als de groenten bijna gaar zijn de crème fraiche en geraspte kaas toe.
  5. Verdeel de naakte haver en het groenten mengsel over twee borden en garneer met de walnoten en rozijnen. Besprenkel het geheel tot slot met de walnotenolie.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03