Bloemkool curry met ei


Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 125 gr witte kool
  • 125 gr prei
  • 100 gr paprika
  • 75 gr rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse gember
  • ½ rode peper
  • 350 gr bloemkool
  • gele curry kruiden naar smaak
  • 100 ml kokosmelk
  • sap van 1/3 citroen
  • 2 eieren
  • beetje (zuivere) kokosolie, roomboter of ghee

Bereiding

  1. Snijd de witte kool, prei, paprika en ui in stukjes.
  2. Maak van de bloemkool kleine roosjes en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn.
  3. Verwarm kokosolie, roomboter of ghee in een roerbakpan en stoof hierin de groenten op lage temperatuur met een scheut water en de deksel op de pan bijna gaar.
  4. Voeg de gember, currykruiden, kokosmelk en het citroensap toe en roer het geheel goed door.
  5. Kook ondertussen de eieren zacht en laat schrikken. Of roerbak de eieren met wat kruiden, zoals kurkuma longa, paprikapoeder en zwarte peper.
  6. Verdeel de curry over twee borden en garneer met het ei.

Eet smakelijk!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03