(lunch voor 2 personen)
- 150 gr zoete aardappel
- 200 gr rode biet
- 125 gr doperwten
- 50 gr rode ui
- 50 gr lente ui
- 50 gr kiemgroenten
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- 1/4 citroen
- zwarte peper en dille
- 125 gr warmgerookte zalm of wilde zalm
- Snijd de zoete aardappel en rode biet in blokjes.
- Bestrooi de zoete aardappel en bieten met kurkuma longa en zwarte peper en stoof deze in een roerbakpan met een beetje water bijna gaar.
- Voeg de doperwten toe, stoof gaar en laat een beetje afkoelen.
- Snijd de rode ui en lente ui fijn.
- Doe de gesneden ingrediënten in een schaal en voeg de lauwwarme groente, kiemgroenten, olijfolie, het sap van de citroen en de kruiden toe.
- Verdeel de salade over twee borden en serveer samen met de warmgerookte of wilde zalm.
Eet smakelijk!