Bietensalade met zalm


Ingrediënten

(lunch voor 2 personen)

  • 150 gr zoete aardappel
  • 200 gr rode biet
  • 125 gr doperwten
  • 50 gr rode ui
  • 50 gr lente ui
  • 50 gr kiemgroenten
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1/4 citroen
  • zwarte peper en dille
  • 125 gr warmgerookte zalm of wilde zalm

Bereiding

  1. Snijd de zoete aardappel en rode biet in blokjes.
  2. Bestrooi de zoete aardappel en bieten met kurkuma longa en zwarte peper en stoof deze in een roerbakpan met een beetje water bijna gaar.
  3. Voeg de doperwten toe, stoof gaar en laat een beetje afkoelen.
  4. Snijd de rode ui en lente ui fijn.
  5. Doe de gesneden ingrediënten in een schaal en voeg de lauwwarme groente, kiemgroenten, olijfolie, het sap van de citroen en de kruiden toe.
  6. Verdeel de salade over twee borden en serveer samen met de warmgerookte of wilde zalm.

 Eet smakelijk!