Bananencake met noten en chocola


Eén keer in de zoveel tijd bak ik deze bananencake. Als het is afgekoeld snijd ik het in plakken en doe deze, met wat bakpapier ertussen, in een bak in de vriezer. Zo kan ik er zo nu en dan een plak uithalen. 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 (biologische) eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr (ongezwavelde) dadels 
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 50 gr pure chocola (minimaal 85% cacao)
  • 75 gr gemengde (rauwe en ongebrande) noten 
  • 30 gr kokosrasp
  • kaneel en speculaaskruiden naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC (hetelucht).
  2. Pureer de bananen, met een staafmixer in een kom, tot een glad geheel.
  3. Snijd de dadels (zonder pit) in kleine stukjes en meng deze erdoor.
  4. Klop de eieren los en spatel ze één voor één door het beslag.
  5. Meng het amandelmeel met het bakpoeder erdoor.
  6. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
  7. Spatel tenslotte de kokosrasp erdoor.
  8. Bekleed een cakevorm (23 cm) met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
  9. Bak de bananencake, in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, af. De cake is gaar als een prikker, die je in het midden van het brood steekt, er schoon en droog uitkomt.
  10. Laat de bananencake iets afkoelen in de vorm en haal het er dan uit om het verder af te laten koelen op een rooster.

Bon appetit

Variatietips

Amandelmeel (glutenvrij) geven de cake een lekkere nootachtige structuur, maar voor de variatie kun je de helft van dit meel ook vervangen door  

  • boekweitmeel (glutenvrij), dit zorgt voor een iets stevigere structuur
  • havermeel (kan sporen van gluten bevatten tenzij anders vermeld op de verpakking)

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03