Amandelcrackers

Ze zijn zo gemaakt en erg lekker, deze knapperige amandelcrackers. Helemaal met wat zelfgemaakte houmous


Ingrediënten

  • 60 gr sesamzaad
  • 100 gr vers gebroken lijnzaad
  • 120 gr pitten- en zadenmix*
  • 120 gr amandelmeel
  • 40 gr psylliumhusk
  • 400 ml water
  • Keltisch zeezout naar smaak

* Lekker met een mix van hoofdzakelijk pompoen- en zonnebloempitten aangevuld met chia- en hennepzaad.


Bereiding

  1. Maal in de blender 100 gram lijnzaad fijn.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  3. Voeg het water toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 150 oC (hetelucht) en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  5. Verdeel het mengsel grof over de bakplaten en leg er een tweede stuk bakpapier overheen. Rol het ‘deeg’ vervolgens zo dun mogelijk uit met een deegroller. Des te dunner je het uitrolt des te knapperiger de crackers worden.
  6. Verwijder het bovenste stuk bakpapier en snijd met een mes, in een maat die je zelf fijn vindt, crackers in het deeg.
  7. Bak ze gedurende circa 50 - 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Zet na afloop van de baktijd de oven op een kier en laat de crackers, voor het meest knapperige resultaat, in de oven afkoelen.

 Genieten maar!

Tip

Het bovenstaande recept gebruik ik als basis en soms houd ik het hierbij, maar regelmatig voeg ik extra smaakmakers toe, zoals:

  • verse rozemarijn en tijm of Italiaanse kruiden en kleine stukjes zongedroogde tomaten (de droge variant en niet die op omega-6 rijke zonnebloemolie!). Het is handig om deze extra ingrediënten toe te voegen voordat je het water door het beslag doet, want dan is de verdeling beter.
  • Lukt het niet om de crackers dun uit te rollen voeg dan de volgende keer iets meer water toe, zodat ze makkelijker uit te rollen zijn. 

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03