Stoppen met Roken Programma


Roken is de belangrijkste oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Jaarlijks overlijden ongeveer 20.000 rokers aan de gevolgen van roken. 

 

Het Stoppen met Roken Programma is een methode om binnen afzienbare tijd en nagenoeg moeiteloos te stoppen met roken. Zonder dat je aankomt in gewicht of de hele dag vecht tegen de drang naar een sigaret! Door middel van coaching en hypnotherapie ondersteun ik je bij het afrekenen met je rookverslaving en het creëren van nieuwe gezondere leefgewoonten. Hierdoor verbeter je niet alleen je gezondheid, maar bespaar je ook nog eens veel tijd en geld! 

NIET-roker

Stoppen met Roken met Doelgericht Coaching in Westendorp

Veel mensen die stoppen met roken, worden een EX-roker. Dat wil zeggen dat ze in hun hoofd vaak nog dagelijks bezig zijn met 'niet' roken. Ze tellen de dagen dat ze zijn gestopt met roken en zien nog steeds overal sigaretten en dergelijke. Ze vinden roken ook nog steeds lekker ruiken en voelen nog steeds de behoefte om te roken. Kortom: het feit dat ze niet meer roken is gebaseerd op pure wilskracht! 

 

Een NIET-roker daarentegen heeft geen enkele behoefte aan roken. Sterker nog hij vindt het vies! Sigaretten, rokersplekken en dergelijke vallen hem ook niet op. Roken is simpelweg geen deel van zijn leven. Hij hoeft er dan ook geen enkele moeite voor te doen om niet te roken!

Moeiteloos

De oorzaak van de meeste ongezonde gewoonten ligt in je onbewuste. Daarnaast kan het zo zijn dat er factoren als bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld, onderdrukte emoties of een traumatische ervaring een rol spelen. Echter, wat het ook is, het Stoppen met Roken Programma helpt je door middel van hypnose om deze oorzaken te herkennen, ervaren, verwerken en loslaten. Zo hoef je niet langer tegen jezelf te vechten! Daarnaast ondersteunt het programma je bij het creëren van nieuwe gezonde leefgewoonten.

 

Zoals bij alle veranderingen die je in je leven aanbrengt zul je ook met deze verandering in het begin bewust aan de slag moeten. Maar als dit echt is wat je wilt, dan zul je merken dat je kunt afrekenen met je ongezonde rookverslaving en al snel onbewust gezonder gaat leven. Zo wordt je nagenoeg moeiteloos een NIET-roker. 

Winst

Dankzij het duurzame effect van het Stoppen met Roken Programma ervaar je zowel op de korte als lange termijn vele gezondheidsvoordelen.

 • Na 20 minuten dalen je bloeddruk en hartslag.
 • Na 12 uur is het koolmonoxidegehalte in je bloed normaal.
 • Na 2 tot 12 weken zijn je longfunctie en bloedsomloop verbeterd.
 • Na 1 tot 9 maanden is je rokershoest weg en heb je meer adem.
 • Na 1 jaar is je verhoogde risico op hartziekten gehalveerd
 • Na 5 tot 15 jaar is je risico op een beroerte gelijk aan dat van iemand die nooit heeft gerookt.
 • Na 10 jaar is je verhoogde risico op longkanker gehalveerd en het risico op andere vormen van kanker verminderd.
 • Na 15 jaar is het risico op coronaire hart- en vaatziekten gelijk aan dat van iemand die nooit heeft gerookt.

Bron: Trimbos instituut

 


Daarnaast wordt je van stoppen met roken letterlijk mooier!

 • Je huid wordt wat elastischer en steviger en je krijgt een gezondere en frissere kleur.
 • Je haar krijgt meer glans en kan voller en minder broos worden. Daarnaast wordt het minder snel grijs.
 • Je tanden blijven witter en je tandvlees gezonder. 
 • De wallen en donkere cirkels rond je ogen verminderen en je oogleden worden strakker.
 • De gele verkleuring van je handen trekt weg en je nagels worden sterker en egaal roze.
 • Je ruikt frisser 

Tot slot ga je natuurlijk tijd en geld overhouden. Want heb je wel eens uitgerekend wat jouw rookverslaving je per jaar kost? Hiermee kun je leuke andere dingen doen!

Trajectduur

Het Stoppen met Roken Basisprogramma bestaat uit 2 persoonlijke sessies verspreid over een periode van circa 2 weken en een ondersteunende audiosessie voor thuis. 

 

Iedereen heeft zijn/haar levenspad en eigen ontwikkeling. Voor veel mensen is het Stoppen met Roken Basisprogramma voldoende om hun doel te bereiken. Echter, wanneer er sprake is van een wat groter onverwerkt bewust of onbewust trauma, kan het noodzakelijk zijn om het basisprogramma uit te breiden met maatwerksessies. Mocht hier sprake van zijn dan gebeurt dit uiteraard altijd in overleg.

Kosteloos kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over het Stoppen met Roken Programma? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek!

Wil je toch liever gewoon met behulp van coaching stoppen met roken, dan kan dat uiteraard ook!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03