Overgewicht


Overgewicht kan je behoorlijk belemmeren in je dagelijks leven. Zo beperkt het je bewegingsvrijheid en conditie, maar het kan ook nadelige mentale effecten hebben zoals vermindering van je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Daarnaast brengt overgewicht diverse gezondheidsrisico's met zich mee, zoals een verhoogde kans op diabetes, artrose, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en andere aandoeningen.

 

Neem jij verantwoordelijkheid voor je overgewicht en wil je voor altijd afrekenen met je overtollige kilo's? Zonder dieet of jezelf te kort te doen! Ben jij klaar om vanaf nu jezelf op de eerste plaats te zetten en beter voor jezelf (lichaam en geest) te gaan zorgen, zodat je je ideale gewicht niet alleen bereikt, maar ook eenvoudig behoudt? 

Nadelen van diëten

De meeste mensen die een dieet volgen verliezen gewicht zolang ze op dieet zijn. Echter, wanneer ze stoppen met het dieet vervallen ze vaak in hun oude (ongezonde) gewoonten en komen ze weer aan. Een ander nadeel van een dieet is dat je, in je hoofd, voortdurend met '(niet) eten' bezig bent. Je vecht als het ware tegen jezelf (je lichaam en geest). Dit maakt het moeilijk om een dieet ook op de lange termijn vol te houden.

Oorzaak van overgewicht

Overgewicht is over het algemeen een gevolg van ongezonde eet- en leefgewoonten en ‘onhandige’ keuzes die iemand heeft 

Afvallen met Doelgericht Coaching in Westendorp

gemaakt. Echter, de oorzaak hiervan ligt vaak diep in het onbewuste, denk bijvoorbeeld aan een negatief zelfbeeld, onvervulde verlangens, onderdrukte emoties, etc.

Ideale gewicht bereiken en behouden

Wanneer je verantwoordelijkheid neemt voor je overgewicht en kritisch naar jezelf kijkt, dan kun je, buiten je comfortzone, andere keuzemogelijkheden ontdekken. Mogelijkheden die je helpen om door de dieper liggende oorzaak van je overgewicht heen te werken en een nieuwe balans te creëren zodat je, zonder dieet, in staat bent om je ideale gewicht te bereiken en behouden. Sterker nog, vaak zijn de effecten zelfs groter en ervaren mensen ook in andere facetten van hun leven positieve veranderingen. 

 

Wanneer je vastloopt bij het aanpakken van je overgewicht, kan ik je zowel door middel van coaching als hypnotherapie ondersteuning bieden bij het werken aan de (bewuste en onbewuste) onderliggende oorzaken. Naast deze persoonlijke maatwerksessies bied ik ook een speciale training aan, namelijk de training Slank en in Balans met Hypnose.

 

Klik hier voor de tarieven.

Kosteloos oriënterend gesprek

Wil je meer weten over coaching en/of hypnotherapie? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend telefonisch

kennismakingsgesprek!

Doelgericht coaching 

Doetinchemseweg 92A - 7054 BH Westendorp - 06-41741796

maaike@doelgerichtcoaching.nl - www.doelgerichtcoaching.nl

KvK nr. 64249867 NL001947951B03