Orthomoleculaire therapie


Ortho komt uit het Grieks en betekent juist, recht of gezond. Moleculair houdt in dat het over moleculen gaat. Bij orthomoleculaire therapie wordt dus gekeken of je lichaam over de juiste gezonde moleculen beschikt om optimaal te kunnen functioneren. Mijn orthomoleculair voedings- en suppletieadvies heeft dan ook altijd tot doel om je vitaliteit en gezondheid te optimaliseren of behouden door de inzet van optimale doseringen van voor je lichaam belangrijke voedingsstoffen. 

 

Voedingsstoffen vervullen een belangrijke rol bij het goed laten verlopen van alle (biochemische) processen in je lichaam en dus ook in het optimaal functioneren van je weefsels en organen. Als één of meerdere processen niet goed verlopen, ontstaat er onbalans en dit resulteert uiteindelijk vaak in één of meerdere lichamelijke en/of mentale klachten.

 

Hoewel voeding voor mij altijd de basis blijft kan het, om tekorten aan te vullen, verstandig zijn om (tijdelijk) voedingssupplementen te gebruiken. De kennis en toepassing van deze supplementen is veelal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar helaas zijn niet alle in de markt verkrijgbare voedingssupplementen even goed van kwaliteit. Zelf werk ik met hoogwaardige voedingssupplementen die stoffen bevatten die in beperkte hoeveelheden ook in voeding voorkomen, zoals vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, aminozuren, enzymen, bioflavonoïden, etc.